dimecres 21 de maig de 2008

Goji la "superfruita"

GOJI Lycium barbarum, Lycium chinensis

Aquest fruit d'ús mil•lenari està entrant amb força des de fa anys a Occident. Sorprèn la ràpida introducció que està tenint. Hi ha una vella dita en Xinesa que diu: "Millor no prendre Goji quan viatges a milers de quilòmetres de la teva llar" (per evitar altres tipus "d'aventures"), es diu que el Goji és un bon tònic i que incrementa el desig sexual, ús que avalen algunes investigacions.

En medicina tradicional xinesa té multitud d'usos, tonifica el fetge, ronyons i la sang. S'usa per a problemes de visió, ja que és ric en carotenoids i flavonoids que reforcen la microcirculació i la circulació en general. Millora els efectes en tractaments de ràdio i quimioteràpia mentre protegeix als pacients de la leucopenia. Regenera la flora intestinal,. baixa el colesterol i els nivells de sucre. És a dir una planta que equilibra i millora moltes funcions en el nostre organisme.

Si una persona sana ho pren, sol notar un augment de la seva energia i resistència.

En Occident s'està començant a posar de moda degut al fet que famosos ho prenen, però jo creo que passarà de ser una moda a un producte de venda estable, ja que la gent repeteix i nota que li asseu bé.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, sóc la Sílvia. L'altre dia vaig estar parlant amb un noi corea que conec i li vaig explicar els problemes d'estomc que estic arrossegant últimamnet . Em va recomenar que mires la paraula "goji" a internet abans de donar-me possibles solucions de la seva terra i que després en seguissim parlant si encara volia consell. Què en pensa?