ÉS BO QUE EL MEU FILL FACI JUDO? PDF Imprimir

Hi ha un judo per a cada edat.

El judo és un esport olímpic que pot ser practicat per tothom i que s´adapta amb facilitat a les diferents edats dels practicants.

Els nens i nenes han d´anar preparant físicament el seu cos i alhora han d´aprendre a coneixer totes les seves possibilitats de moviment.
L´educació  psicomotriu és l´inici del judo per l´edat dels més menuts (de 4 a 8 anys). El control de la lateralitat, el domini de l´equilibri, realitzar salts i gestos amb soltura i rapidesa, etc., es van aconseguint a  través d´exercicis en forma de jocs.
De mica en mica el nen va dominant el seu cos, va guanyant confiança en les seves possibilitats i això li permet estar en les millors condicions per començar a "jugar" al judo. I aleshores començarà a aprendre tècniques i habilitats senzilles, apropiades a la seva edat.


Respecte i col.laboració.

Alhora, l´esport del judo porta una filosofia de respecte als companys i de treball en comú que el distingeix com un esport socialment molt educatiu.
A la pràctica del judo és indispensable la col.laboració entre els judoques, i el club de judo és el gresol d´amistats que perduren molts anys.
És important de dir als pares que en el judo no es lluita "de qualsevol manera" ni tampoc no ens enfrontem a "un enemic". Al contrari, els judoques són com jugadors d´escacs que amb llur estudi treball i estratègia, proven de superar esportivament el seu oponent.
En el judo hi ha tensió i  esforç físic, però mai no hi ha violència.

Els professors dels Clubs i Centres esportius que formem la Federació Catalana de Judo convidem als nois i noies de Catalunya a que coneguin i gaudeixin de l´esport del judo en qualsevol dels clubs de la  seva localitat.

 
< Anterior   Següent >