Camp Joliu

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

El 95,89% dels alumnes de l’Alt Penedès i el 93,68% del Baix Penedès han aprovat la selectivitat

Imprimeix PDF
thcopdullUn total de 506 alumnes de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès es van presentar enguany a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Dels 316 alumnes presentats a l’Alt Penedès, en van aprovar 303, el que representa un 95,89%. A la comarca costanera, van aprovar 178 dels 190 alumnes presentats, un 93,68%. En el cas de l’Alt Penedès el percentatge d’aprovats ha estat superior a la mitjana catalana (94,4%).
Els resultats d’enguany, doncs, són bons. Un altre fet que ho corrobora és que cinc dels catorze instituts d’ambdues comarques han fet un “complet”, aprovant el 100% dels alumnes presentats. Aquests han estat l’Institut Andreu Nin i l’Escola Sagrat Cor del Vendrell, l’Institut de Gelida, l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurní i l’Escola Camp Joliu de l’Arboç.

Ha estat l’Escola Sant Josep, de Sant Sadurní, el centre que ha obtingut la nota mitjana més alta a les PAU arribant al 7, nota a la qual no ha arribat cap més institut. Entre altres curiositats cal remarcar que l’Institut Baix Penedès ha despuntat en les notes aconseguides en les assignatures de ciències, assolint dos punts per sobre de les notes mitjanes generals. Aquest mateix fet s’ha produït també a l’Escola Intermunicipal del Penedès però en l’assignatura de tecnologia, en la qual els alumnes del centre sadurninenc han obtingut una nota mitjana de 9,25, molt per sobre de la mitjana catalana.

La tendència generalitzada, aquest i els anys anteriors, és que la nota de les PAU sigui inferior respecte a la de l’expedient acadèmic de batxillerat tot i així, en la majoria de casos, la diferència no supera el punt. 

D’altra banda cal destacar que més del 95% dels 506 alumnes penedesencs presentats a la selectivitat han decidit realitzar les proves específiques, uns exàmens voluntaris per a pujar nota. Aquesta possibilitat és nova d’aquest any i és una bona opció per incrementar la nota de tall que es demana per accedir a les diferents carreres universitàries. 

Per últim cal destacar les notes de tres alumnes. Es tracta d’Idoia Pinedo i Adrià Segarra, ambdós de l’Escola Sant Josep, i de Martí Vallès, de l’Escola Camp Joliu, que han aconseguit superar el 9 a la selectivitat, motiu pel qual rebran una menció honorífica per part de la Generalitat.
 

Actualitat

Las pruebas de acceso a la universidad (PAU) estrenan modelo en la próxima convocatoria de junio, pero su nuevo formato contiene incongruencias y crea agravios

Llegiu-ne més...