Divendres, 8 de octubre de 2010 | 10:37
Vostè es troba a: Inici > Esports >

'The New York Times' acusa a Contador d'un segon positiu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El triple guanyador del Tour hauria donat positiu per autotransfusió de sang
'The New York Times' acusa a Contador d'un segon positiu
Esports 05/10/2010 13:53
El corredor espanyol Alberto Contador, triple vencedor del Tour de França, hauria donat positiu per presumpta autotransfusió de sang en un control antidopatge practicat el passat 20 de juliol, un dia abans del possible positiu per clembuterol, segons publica l'edició digital de 'The New York Times'.
Segons el diari novaiorquès, en la sang de Contador s'haurien trobat restes plàstiques en una quantitat vuit vegades major a la permesa en el control que se li va practicar la vespra de la segona i última jornada de descans de la passada edició del Tour.

La detecció d'aquesta substància plàstica s'hauria aconseguit gràcies a un nou mètode emprat, per vegada primera, en el passat Tour de França, però que encara no està homologat per la Unió Ciclista Internacional (UCI) ni per l'Agència Mundial Antidopatge, amb el que els resultats no tenen validesa alguna.

El cap del laboratori homologat per la AMA de Roma, Francesco Botré, va indicar que "si algú presenta un nivell molt alt de plastificantes en l'orina, té molt difícil explicar com va poder ocórrer si no és amb el propòsit de dopar-se".

Segons el periòdic nord-americà, la presència d'aquestes restes plàstiques "podria significar que ha utilitzat una transfusió sanguínia -mètode prohibit per la AMA i la UCI- per millorar el seu rendiment", amb el que el ciclista de Pinto hauria d'afrontar una sanció de fins a 2 anys.

Contador diu no tenir coneixement d'això

Respecte a la presència de restes plàstiques en la seva sang, tal com va apuntar dies enrere el diari 'L'Equip', el triple guanyador del Tour, que es considera un dels "quatre o cinc esportistes més controlats del món", va indicar aquest dilluns que a ell no li han informat de la presència d'aquesta substància en les mostres.

"Tinc un passaport biològic i se'm fan molts controls durant tot l'any. Però quan ets un esportista i aconsegueixes objectius difícils la gent es pregunta multitud de coses. I quan passa això, alguna premsa aprofita per fer-se una publicitat gran", va subratllar.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1