Divendres, 8 de octubre de 2010 | 10:37
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

La Paeria instal·la plaques fotovoltaiques en 4 centres escolars

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Lleida
La Paeria instal·la plaques fotovoltaiques en 4 centres escolars
07/10/2010 21:46
La Paeria instala placas fotovoltaicas en 4 centros escolares
La Paeria ha instal·lat plaques fotovoltaiques a quatre centres escolars de Lleida amb un doble objectiu: D'una banda, permetrà a cada centre produir entre un 10 i un 15 per cent de l'energia elèctrica que consumeix, amb el consegüent estalvi que això significa; i d’una altra banda l’actuació té un objectiu pedagògic i didàctic per a l'alumnat.
Aquesta actuació, que s’emmarca dins del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, s’ha dut a terme al CEIP Frederic Godàs, CEIP Joan XXIII, CEIP Pràctiques II i CEIP Enric Farreny.

Precisament, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i dels regidors Josep Barberà i Jesús Castillo, han visitat el CEIP Enric Farreny on s’ha construït, igual que a la resta de centres, un generador solar fotovoltaic en la coberta plana d’una escola amb la finalitat de connectar-lo a la xarxa elèctrica i vendre l’energia generada a la companyia. La instal•lació s’ha col•locat sobre la coberta de la nau orientant els panells al sud i inclinant-los 25º respecte al pla horitzontal. Bàsicament es tracta d’instal·lar els panells fotovoltaics sobre la coberta, aquests generen electricitat en corrent contínua aprofitant la radiació solar. Aquesta es condueix fins a uns onduladors que la transformen en corrent alterna d’acord amb les especificacions de la xarxa; des dels onduladors es porten fins a l’escomesa.

A cada una de les 4 escoles s'han instal·lat 24 plaques fotovoltaiques, que ocupen una superfície de 39 m2 i amb una potència instal·lada de 4,6 kw. El pressupost d’aquesta actuació és de prop de 140.000 €.

Les instal·lacions, que també tenen també una finalitat didàctica, estan connectades a una pantalla col·locada al vestíbul de l’escola perquè els alumnes puguin conèixer i estudiar la radiació solar que reben els mòduls, la potència elèctrica produïda i l’energia acumulada, així com les dades d’emissions de CO2 estalviades.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1