lamalla.cat > Societat

08/10/2010  13:00h

Més de mig milió de cotxes sortiran de Barcelona en un pont passat per aigua

Molts ciutadans aprofitaran per anar a buscar bolets, tot i que es preveu un fort temporal de pluja a partir de dissabte

LAMALLA.CAT 

  • Opcions article

    • Clica aquí per escoltar
  • Opcions enllaços externs

El Servei Català de Trànsit ha informat que preveu que uns 530.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana entre aquest divendres a la tarda i dissabte al matí amb motiu del pont del Pilar. Les destinacions més triades per passar aquests dies de vacances seran les zones costaneres i, sobretot, la muntanya per l'inici de la temporada de bolets. L'operació tornada serà dimarts a la tarda, quan Trànsit espera una circulació molt "intensa". El temps, però, pot fer canviar els plans de molts ciutadans, que podrien optar per tornar a casa diumenge, i que la tornada sigui més esglaonada. I és que, segons ha alertat el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de dissabte a la tarda arribarà un fort temporal de pluja, que afectarà tot Catalunya i que s'allargarà fins ben entrada la setmana vinent.

imatge

Meteocat

Es preveu un pont del Pilar passat per aigua


Les vies més conflictives durant l'operació sortida seran l'autovia A-2, en el tram nord entre Abrera i Castellbisbal; l'autopista AP-7, en el tram nord entre Mollet del Vallès, La Roca i Granollers; aquest mateixa via en el tram sud entre el Papiol i Martorell; la C-14 entre Oliana i Organyà; la C-16 entre Berga i Cercs, i la C-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra.

De tornada, les complicacions es concentraran en l'AP-7 en el tram nord entre Sant Celoni i la Roca, i en el tram sud entre Gelida i Martorell; la C-16 entre el túnel del Cadí i Berga; la C-14 a Organyà; l'N-340 a Comarruga; la C-55 a Manresa, i les vies de la Costa Brava C-31 i C-65 en sentit Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra desplegaran 2.000 efectius durant aquest pont, uns 400 cada dia, que intensificaran la seva presència en zones d'especial mobilitat i en carreteres secundàries. En total, es preveu fer 464 controls d'alcoholèmia i drogues; 389, de casc i cinturó; 249, de transport, i 225, de velocitat, a més d'establir 349 punts de presència preventiva i 45, de regulació de trànsit.

A partir de dissabte... pluja
El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que a partir de dissabte al migdia i el diumenge es preveu un important episodi de pluja que afectarà tot Catalunya, amb precipitacions que podran caure localment amb forta intensitat i amb quantitats importants que podrien superar els 100 litres per metre quadrat en alguns punts del nord i l'est de Catalunya. El temporal podria allargar-se fins a principis de la setmana entrant.

Davant aquestes previsions, Protecció Civil recomana fer seguiment de la informació del temps abans d'agafer el cotxe, planificar els itineraris, extremar les precaucions al volant i ser caüts en cas de ser sorpresos pels aiguats.


Publicat 08/10/2010  13:00h


  • Opcions article

    • Clica aquí per escoltar
  • Opcions enllaços externs


Comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Escriu les lletres que apareixen a la imatge



  • imatge

    EFE/Arxiu

 



Enquesta

 

Enquesta

Com valores els primers cent dies de Sandro Rosell com a president del FC Barcelona?

60,71%

39,29%

Enquesta

Creus que les tarifes de les companyies de low cost són apropiades?

33,33%

66,67%