ICV > Vegueria de la Ca... > notícies > ICV demana la des...

Notícia

Fletxa_component
02/09/2010
ICV demana la destitució del president de Rwanda com a copresident de la Comitè Avaluador dels Objectius del Mil•leni

Paul Kagame, president de Rwanda està acusat, de genocidi i té oberta una causa a l’Audiència Nacional per l’assassinat de nou espanyols, entre els quals la cooperant manresana Flors Sirera.

El grup parlamentari d'ICV al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei per tal que la cambra baixa espanyola insti al govern a demanar la destitució de Paul Kagame, president de Rwanda, com a copresident del Comitè avaluador dels Objectius del Mil·leni. Kagame compartiria la presidència del Comitè amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero que ha estat escollit per l'ONU per impulsar la reunió d'aquest òrgan del proper mes de setembre a Nova York. 

 

La proposició no de llei presentada per ICV vol que el govern espanyol soliciti al secretari general de l'ONU que destituexi Paul Kagame com a copresident del Comitè Avaluador ja que està acusat de genocidi. A més Kagame té oberta una causa a l'Audiència Nacional per l'assassinat de nou espanyols a Rwanda i la República Dominicana, entre els quals la cooperant manresana Flors Sirera, assassinada el gener de 1997.

 

Xavier Rubio, president d'ICV al Bages - Berguedà - Solsonès i regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa ha volgut valorar positivament que fa uns mesos Zapatero no rebés a Kagame però ha volgut remarcar que "cal anar més enllà i que tal com demana la proposició no de llei en cas que el secretari general de l'ONU no destitueixi a Kagame, Zapatero reconsideri el seu paper al Comitè Avaluador i abandoni la copresidència".

 

La proposició no de llei presentada per ICV es debatrà demà divendres a la Mesa del Congrés dels Diputats que haurà de decidir si l'incorpora o no en l'ordre del dia del proper Ple de la Cambra.
DC 13/10/2010 | 10:43
Fons_fixed_locals
  • Comarca
  • Localitat