ICV > Impost de Success... > notícies > Joan Herrera: “T...

Notícia

Herrera09072701
Fletxa_component
11/12/2009
Joan Herrera: “Tenim la mà estesa i estem oberts a negociar per arribar a un acord sobre l’Impost de successions”

El secretari general emplaça els socis de Govern a buscar la majoria d’esquerres garantint que les classes mitges i treballadores no paguen i diu que “espera un canvi d’actitud”

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reiterat una vegada més que la formació ecosocialista "té la mà estesa" i "està oberta a continuar negociant per a arribar un acord sobre l'Impost de Successions". En el marc d'una roda de premsa, Herrrera ha instat al PSC i ERC a "buscar una majoria d'esquerres per a garantir que les classes mitges i treballadores no paguin l'impost però que es mantigui per als grans patrimonis". "Esperem un canvi d'actiud i ara veiem més possibilitats de poder arribar a un acord", ha afegit Herrera.

 

En aquest sentit, el dirigent ecosocialista ha lamentat que "ens hagin acusat de no ser flexibles quan ells no han volgut arribar a un acord i a sobre hagin dit que som irreductibles quan nosaltres hem fet una proposta que anava més enllà del que demanava inicialment ERC". "Sempre ens han dit que el problema era d'ICV i que podien dur a terme la reforma ens hi suméssim o no, però ara ha quedat demostrat que no", ha insistit Herrera que ha demanat als socis "responsabilitat per poder arribar a un acord dins del Govern".

 

De la mateixa manera, Herrera ha recordat que "en tot moment hem estat predisposats a reformar l'impost per fer que les classes treballadores i mitges no l'haguessin de pagar" però "el volem mantenir per a les grans fortunes". "En època de crisi no podem deixar de recaptar prop de 700 milions d'euros perquè calen més polítiques socials", ha sentenciat.

 

PSC i ERC van quedar en minoria ahir a la Comissió de Pressupostos on es van votar les esmenes a la Llei de Pressupostos de la Generalitat i la Llei de Mesures Fiscals, després que CiU i PP hagin votat en contra de la proposta de reforma de socialistes i republicans. Per això Herrera ha reclamat als socis que "encara que només sigui per l'actitud de CiU, tenim l'oportunitat de tancar un acord".

 

DC 13/10/2010 | 13:29