El passat 9 i 10, Besalú va gaudir de la primera edició del Liberisliber, una fira que sota el lema de “busca, troba, llegeix”, va congregar a un bon nombre de curiosos i amants de la literatura, l’assaig i altres gèneres, tant a la fira com a les activitats programades.

Un racó on es va poder gaudir del selecte i concret catàleg que oferien les quinze editorials participants: la traducció de títols estrangers alternatius, reeditar clàssics, mantenir el record de la historia local, impulsar formats artístics fins a donar a conèixer autors novells de novel·la contemporània, etc. Segons el director de la fira, Miquel-Àngel Codes Luna, tots els expositors han expressat la seva satisfacció per l’esdeveniment.

El repte no era fàcil: convèncer a expositors i a públic de venir a un esdeveniment que celebrava per primer cop (per tant, sense referències), lluny de la gran ciutat i amb un format –el de congregar els editors independents- totalment inèdit a Catalunya. Si això s’afegeix la intensa pluja, l’empresa no era fàcil.

Però gràcies a la fermesa de l’organització i a la valentia de l’ajuntament d’apostar per la cultura en temps difícils (sorgida en ambdós casos de la forta convicció sobre les conseqüències positives del projecte de cara a la cultura i al municipi), Liberisliber s’ha celebrat amb una nombrosa assistència de públic i de vendes.