Em presento

Després d’un procés de reflexió i de consulta amb diferents persones de l’organització, avui he explicat al Consell Nacional que tinc la voluntat de presentar-me a les primàries per assumir el repte d’encapçalar la propera candidatura d’ICV al Parlament de Catalunya.

Ho faig amb il·lusió, amb responsabilitat, des de la meva experiència i amb la voluntat de compartir.

Ho faig amb la mateixa il·lusió amb què vaig començar a militar fa gairebé 20 anys a l’agrupació de Sant Martí a Barcelona, i amb el convenciment que avui ICV és el projecte polític imprescindible per continuar transformant la societat catalana i construir un país més just i ecològicament sostenible, especialment en aquest context de greu crisi econòmica que estem vivint.

Dono el pas des de la responsabilitat que suposa liderar electoralment un projecte que desenvolupa importats responsabilitats de govern, sent una força determinant en el Govern d’Esquerres a Catalunya i en nombrosos ajuntaments.

Ho faig aportant la meva experiència: la del Congrés, on hem aconseguit portar a debat allò que els altres ni parlaven (una altra fiscalitat, el debat ambiental, la denúncia de la situació de rodalies, la laïcitat, la defensa de l’autogovern).

I ho vull fer compartint l’experiència de la gent d’ICV, comptant amb els coneixements i l’experiència col·lectiva que la gent d’Iniciativa ha anat acumulant a institucions, entitats i dins de l’organització. Però compartint-ho des de la voluntat de tornar a il·lusionar des de l’esquerra, des del catalanisme, des de l’ecologisme.

Sóc conscient que els reptes de la Catalunya del 2010 són reptes prou diferents als de tan sols fa quatre anys. Aquests nous reptes necessiten d’un nou diagnòstic i noves respostes. És aquí on la nostra proposta és més vigent que mai. En aquest moment cal un fort compromís social, on no càpiga una altra sortida a la crisi que la de major equitat. La fallida en el patró de creixement requereix d’una diagnosi on el mediambient no es vegi com un problema o com una cosa accessòria sinó com part de la solució. Tot en un context on cal un catalanisme arrelat al país, amb l’Estatut com a instrument, sense renunciar a anar a més i a la vegada volent anar-hi entre tots.

Em presento per ser escollit com a candidat per encapçalar la llista d’ICV al Parlament de Catalunya. Prenc part en el principi del procés de primàries i he de reconèixer que els suports rebuts al Consell Nacional m’encoratgen a esmerçar-me a fons.

6 comentarios:

dissabte, 03 octubre, 2009 Veronika ha dit...

Molt, molt bé, Juan, feliçitats! Visca Catalunya, visca ICV.

dissabte, 03 octubre, 2009 IUAlhaurin ha dit...

Suerte compañero, espero que hagas girar a tu coalición hacia el mismo la lado como la defiendes en Madrid, la Izquierda, o com diem alla, a l´esquerra
Salut

dilluns, 05 octubre, 2009 Anònim ha dit...

com no demaneu disculpes i feu caure gent per les càrregues dels mossos, icv s'enfonsarà. els cops de porra als estudiants encara són a les retines de molts...

dimarts, 06 octubre, 2009 joan herrera ha dit...

Gràcies pel suport, Veronika.
IU Alahurín, gracias a ti también por tu comentario. En ICV, ya lo sabes, estamos, inequívocamente, a la izquierda. Salut!

dilluns, 12 octubre, 2009 Aitor ha dit...

Avui s’ha fet públic que la formació política alemanya Els Verds farà president de l’estat de Sarre al candidat de la formació conservadora CDU. La formació havia d’escollir entre una coalició amb el SPD i Die Linke i una amb la CDU i la formació neo-liberal FDP. Ha escollit la segona opció.

En vista d’això voldria saber quin és el partit de referència d’ICV a Alemanya (Die Linke o els Verds?). Més a llarg termini, voldria saber si en el cas que aquesta aliança amb la dreta es consolidi i s’estengui, si això tindrà efectes en la decisió d’ICV d’integrar l’europarlamentari que fins ara ha obtingut en coalició amb EUiA al grup parlamentari dels verds europeus i no al de l’esquerra unida europea.

Cordialment,
Aitor Carr (aitorcarr@gmail.com)

dimarts, 13 octubre, 2009 joan herrera ha dit...

Hola Aitor, com bé saps, ICV forma part del Partit Verd Europeu i, per tant, tenim com a partit referent a Alemanya Els Verds. Això no vol dir, evidentment, que no tinguem relacions amb altres partits europeus. Concretament, formem part també del Forum Europeu de la Nova Esquerra i tenim relacions preferents també amb els partits que a Europa es reclamen de l'esquerra verda. En aquest marc de relacions tenim també per tant relacions amb Die Linke.

Per altra banda, la decisió dels Verds del Sarre de fer un acord amb la dreta no la compartim. Com bé saps, ICV aposta per fer majories d'esquerres allà on l'aritmètica ho permeti, i per tant no podem estar d'acord amb aquesta decisió. Per altra banda, aquesta és una decisió que no comparteixen la majoria de Verds Europeus, començant pel mateix Dany Cohn Bendit. T'adjunto una entrevista que li van fer ahir sobre aquesta qüestió:

http://www.taz.de/1/politik/deutschland/artikel/1/der-ulrich-ist-ein-mafioso/

Tenir com a referent a Els Verds no vol dir en cap cas compartir tot allò que decideixen.

Una abraçada,