Vota
Resultat:
17 vots
Actualitzat el 07/10/2010 a les 00:01h

El Pla B

El Banc d’Espanya li ha demanat al Govern de Zapatero quin és el seu Pla B en cas que les coses no acabin de funcionar econòmicament, tot i les reformes en l’àmbit financer, laboral i la retallada pressupostària per reduir el dèficit.

Tant de temps demanant-nos quin era el Pla B per l’endemà de la sentència del Constitucional, tant de temps dient que no hi ha Pla B (només Ridao el va explicar en forma de llibre), i ara el Pla B que acabarà passant factura és el que reclama MAFO, el Governador del Banc d’Espanya.

Després que la vicepresidenta Salgado hagi presentat uns pressupostos on 18 de cada cent euros serviran per pagar els interessos del deute que és en mans estrangeres, i on costa tant trobar la partida d’inversió en infrastructures que marca l’Estatut, l’acudit de Miguel Angel Fernandez Ordoñez és anunciar que es malfia de la capacitat d’administrar de les autonomies.
Encara ha trigat prou dies. És a dir que no té cap dubte que el Govern central té mentalitat i eines per contenir el dèficit, que ja els ha passat la febrada de la despesa a tort i a dret, però ai las! Les autonomies poden posar en risc aquest esforç de consolidació fiscal. I és que ja se sap que ni autonomies, ni ajuntaments tenen senderi. S’ho gasten tot en televisions, ambaixades i llengües minoritàries, i arruïnen la projecció espanyola arreu del planeta. Està clar que si algú té Pla B , i l’abecedari, sencer és l’Estat espanyol. Cavalquem enrere.

Si es tracta de posar-se d’acord PSOE i PP per desencallar el Constitucional, per abonar la via unitarista, s’hi posaran, si es tracta de seguir passant la dalla per l’Estatut com fa la Defensora del Pueblo, ho farà; si es tracta de tapar-se les vergonyes amb una sentència per tortures ho faran.
 
Ha passat prou desapercebut, però aquests dies el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ha condemnat l’Estat espanyol, a indemnitzar amb 23.000 euros, el pres d’ETA Mikel San Argimiro, per no voler investigar les denuncies de tortures que li va practicar presumptament la Guàrdia Civil l’any 2002, quan era detingut a instàncies de l’Audiència Nacional a Madrid. Les proves mèdiques certifiquen una costella trencada i contusions, a més de la denuncia de vexacions sexuals, i intent d’ofec amb una bossa de plàstic. I després d’aquesta les que poden anar venint. No és d’estranyar que l’ambaixador de Veneçuela tingui dubtes, si li ha arribat la informació.

El Pla B? Pagar i callar
, i si la culpa és d’algú, que sigui de les autonomies, que són les que escanyen de debò.

Navega per les etiquetes

crisitortures

COMENTARIS

+0
-0
i les diputacions?
Anònim, 08/10/2010 a les 00:21
ningu se en recorda de les diputacions, dels ministeris q no serveixen per res?
+1
-3
JUA JUA JUA JUA JUA
Anonimo, 07/10/2010 a les 16:28
Perfecto, Carretero también es Español, como bien dice su apellido.
+4
-0
España=Despilfarro
Anònim, 07/10/2010 a les 16:24
Al comentarista de les 16:01. Anuncis subvencionats amb diner públic? On?. Jo només veig un anunci de Rcat i aquest el paguen les quotes dels 3500 socis. Això ja t'ho puc assegurar i no com a la resta de partits que tenen deutes amb la banca: CiU 28 milions d'euros, ERC: 4 milions d'euros, ICV: 9 milions d'euros, PP: 55 milions d'euros, PSC/PSOE: 58,4 milions d'euros. Reagrupament no s'endeutarà. Farem arribar el nostre missatge com bonament puguem. S'ha de saber de què es parla ja que la ignorància no és bona. I els que en saben es preocupen pel malbaratament a Espanya dels recursos europeus en la concepció radial de l'AVE, l'aeroport de Ciudad Real, la fallida de Caja Castilla la Mancha, etc. Tot això són mostres de que Espanya malbarata els diners dels nostres impostos i també dels alemanys, francesos, etc i com que estan emprenyats amb aquesta xuleria espanyola que a tu t'han t'agrada, doncs tots acabarem a la misèria. I jo com que tampoc no m'agrada, aquesta xuleria teva i espanyola, doncs votaré Reagrupament, per tal que Catalunya sigui un Estat culte, eficient i prosper per a tots els que visquin, treballin i s'estimin el nostre païs.
+3
-6
jua jua jua jua
EL PLAN CATALUFO, 07/10/2010 a les 16:11
Montar una AUTONOMAFIA y llevarse el 3% de COMISSIONE.
+4
-0
La censura encara existeix
Subirats, 07/10/2010 a les 12:03
Molt bé Grasset! Queda totalment demostrat que encara que hi haguin passat 35 anys de la mort de Franco la censura i d'altres mètodes feixistes existeixen i estan a l'ordre del dia.
+3
-0
Enhorabona
Anònim, 07/10/2010 a les 09:57
Enhorabona, Graset. Admirable article. A veure si et prodigues més pels diaris...
+12
-0
-
Anònim, 07/10/2010 a les 08:22
La subtil trampa, Graset, és sotmetre'ns a un brutal dèficit fiscal, al que a força d'anys ens acostumem, com si fos normal, que causa un gravíssim dèficit pressupostari, llavors es denuncia aquest per tindre excusa per a restringir l'autonomia. Cony, ni la Loapa ho hauria fet millor!, que dic la Loapa, ni en Tejero!.
+4
-0
Molt bé
Araki, 07/10/2010 a les 04:42
M'ha agradat, aquest article. Però no es quedi amb el tapat de vergonyes espanyol i pregunti's per què els mitjans catalans no en parlen, de les nombroses sentències europees que ja acumula l'Estat espanyol.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Graset
Nascut a Vila-seca (el Tarragonès) el 1963, periodista, home de ràdio, actualment dirigeix "L'Oracle" a Catalunya Ràdio (15-16h). Va ser delegat a Madrid d'aquesta emissora entre els anys 1988-1995 fent el seguiment de l'actualitat en aquella època de mandat de Felipe Gonzàlez al capdavant del Govern espanyol. Ha participat a diversos programes d'entreteniment a TV3 i ha escrit diversos llibres. Amant de la bona vida, la bona cuina, i el bon teatre.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: