Vota
Resultat:
1 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 20/10/2010 a les 17:39h

Vic coopera al Senegal en diversos projectes

Les línies de col•laboració vinculen altres institucions de la ciutat, a més de l’Ajuntament.

La regidora Gràcia Ferrer, en un dels viatges que va fer al Senegal. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic impulsarà els primers projectes de cooperació al Senegal, fruit de dos viatges que la regidoria de Cooperació ha realitzat a aquest país africà. Els contactes que s’han realitzat al Senegal també permetran obrir altres línies de cooperació amb institucions de la ciutat que actuaran al país. L’objectiu principal de les actuacions és la millora de les condicions de vida de la població tot planificant les capacitats existents i obrint noves línies de cooperació.

A principis d’aquest mateix any, la regidora de Dones, de Joves, de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer, i la tècnica de Cooperació, Fabiola Mora, van realitzar un primer contacte a aquest país africà per poder veure els projectes que ja estaven en funcionament, així com identificar les necessitats i prioritats de cooperació existents. Ha estat ara durant el mes d’octubre que, amb un segon viatge, s’ha pogut concretar una línia de cooperació directa, fruit d’un conveni amb el programa ART GOLD Senegal del Programa de las Naciones Unidas para el Desarrollo. Gràcies a aquest conveni s’actuarà a la zona de Zinguinchor,  coordinant la cooperació i les iniciatives que es duran a terme i identificant estratègies de col•laboració.

En el marc d’aquest programa  s’hi integra la construcció d’una escola a Diatok, que serà el primer projecte que es durà a terme per la seva necessitat. ART GOLD hi aportarà la construcció d’un pou i de letrines i la sensibilització dels pares i mares a nivell de salut, higiene i escolarització. La Inspecció d’Ensenyament de Zinguinchor hi destinarà un nou mestre. Per la seva banda, la comunitat rural en farà el manteniment posterior. També es varen establir contactes amb institucions i entitats del Senegal que permetran una col•laboració bilateral entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny, la Universitat de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic i l’Escola d’Adults Miquel Martí i Pol amb d’altres de similars al Senegal, com la Universitat de Zinguinchor i l’Escola Nacional d’Art de Dakar.

El projecte ART GOLD també té com a prioritat crear la Casa de Desenvolupament a Zinguinchor amb l’objectiu que aquesta serveixi d’estructura tècnica de treball per acompanyar la comunitat local en les seves iniciatives pròpies, posant l’accent en el desenvolupament econòmic del país i fomentar l’ocupació.

Navega per les etiquetes

Gràcia FerrercooperacióSenegal

Referències a Internet

Senegal

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals

Consum

Comerç electrònic: què cal saber?

La comoditat d’adquirir des d’un llibre fins un bitllet d’avió sense moure’ns de casa fa que cada vegada més consumidors es decantin per aquesta nova modalitat de compra.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: