Dijous, 21 de octubre de 2010 | 06:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Nova causa contra Garzón

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Suprem veu indicis per jutjar el magistrat per les escoltes de Gürtel
Nova causa contra Garzón
Societat 20/10/2010 13:56
Baltasar Garzón s'enfronta a un tercer judici en el Tribunal Suprem, després que el magistrat d'aquest estament Alberto Jorge Barreiro, instructor del cas de les presumptes escoltes il·legals del cas ‘Gürtel' hi hagi vist "mèrits" suficients per portar-lo a judici.
Barreiro considera, en l'acte que ha fet arribar a les parts, que podrien imputar-se a Garzón els delictes de prevaricació contra les garanties constitucionals en haver autoritzat les escoltes il·legals als imputats pel cas de corrupció política i econòmica ‘Gürtel'.

Les escoltes es van produir quan els acusats es comunicaven amb els seus advocats a la presó madrilenya de Soto del Real.

Es tracta de la tercera causa que el jutge té oberta en el Suprem, juntament amb l'acusació de prevaricació per la instrucció de les fosses del franquisme i d'una altra per prevaricació i suborn pels diners que va rebre del Banco Santander per realitzar un curs en una Universitat de Nova York.

Aquesta querella que se li imputa ara va ser presentada per l'advocat de l'empresari José Luis Ulibarri, al desembre de 2009, al que després es van sumar com a acusacions particulars els principals acusats dins del cas Gürtel, Francisco Corretja i Pedro Crespo.

Garzon es troba suspès de les seves funcions a l'Audiència Nacional, malgrat que s'ha anat a treballar a la Cort penal internacional de La Haia, com a assessor.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1