Lloret de Mar és una destinació plural que ha treballat històricament amb diferents tipus de turisme (jove, sènior, esportiu, etc.). Des de fa un temps, ha començat a desenvolupar el turisme familiar per fer l'estada més fàcil a les famílies que decideixen passar uns dies al municipi, a fi de gaudir de l'àmplia oferta turística i d'oci que la localitat els ofereix.

Com a reconeixement, al juny passat va rebre de la Generalitat de Catalunya la denominació Destinació de Turisme Familiar (DTF), per haver fet els esforços i les inversions necessàries per poder acollir les famílies i estar preparat per solucionar les seves necessitats.

Punts forts de Lloret de Mar com a DTF:

·Ubicació estratègica: a 80 km de Barcelona i a 45 km de l'aeroport de Girona

·Uns 150 establiments hotelers amb facilitats per a les famílies

·Gran oferta d'oci: bowling, minigolf, Gnomo Park, Water World…

·Platges amb miniclub i activitats infantils

·Gran varietat de comerços

Cal recordar que Lloret de Mar és la primera destinació de Catalunya en nombre de places i pernoctacions en establiments hotelers, i genera una despesa total dels viatgers d'uns 430 milions d'euros anuals, més que comunitats autònomes com Navarra o Aragó, per exemple.

Del total d'establiments certificats (147), 25 són allotjaments, que representen un total de 10.394 places; 48 locals dedicats a la restauració; i els restants 74 els integren empreses de lloguer de cotxes, supermercats, comerços, etc. Dins de Catalunya, suposa un 11% del total d'establiments certificats.

Els “preferits” dels nens i adolescents

Dins de l'oferta familiar de Lloret de Mar, hi ha llocs clau per al gaudi de nens i adolescents. Alguns exemples són:

Water World (www.waterworld.es): És un dels parcs aquàtics més divertits, amb atraccions com les piscines d'ones, rius ràpids, kamikazes, o les fantàstiques pistes toves. Un conjunt d'atraccions orientades tant a públic infantil com adult.

· Arbreaventura (www.arbreaventura.com): És un parc d'activitats a l'aire lliure ple de tirolines, ponts, passos complicats, etc., situat a la carretera de Lloret a Blanes. Aquí la diversió i l'aventura en un entorn natural estan assegurades. Està destinat a tots els públics, de 3 a 99 anys.

· Bowling Lloret (www.bowlinglloret.cat) : Situat just a l'entrada del centre de Lloret, i al costat de la terminal d'autobusos, es troba el Bowling Lloret, creat en 1992. Bowling, minigolf, i servei de bar i cafeteria per passar una estona agradable i divertida amb tota la família.

· Gnomo Park: Es tracta d'un parc temàtic familiar i participatiu, ambientat en el món dels populars gnoms, que està construït en un entorn natural privilegiat: un bosc de pins mediterranis. Pensat per a la diversió de tota la família i molt especialment els nens.

· Pps Park (www.ppspark.com): 1.600 metres quadrats d'espai amb atraccions per a grans i petits. Immillorable per passar un cap de setmana en família.