El context econòmic i la contenció en la despesa promoguda per l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona, ha provocat la reducció d’un 36% del pressupost de les Fires de Sant Narcís 2010, que tindran lloc entre el proper 28 d’octubre i 7 de novembre. Davant aquest circumstància i apel·lant a la responsabilitat, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat “l’esforç col·lectiu realitzat per entitats, ciutadania i ajuntament, per continuar oferint una programació atractiva i plural”.

Malgrat aquesta situació, l’Ajuntament de Girona ha procurat mantenir el nivell d’oferta i qualitat en les 186 activitats programades a tota la ciutat, promogudes per entitats de la ciutat, companyies d’espectacles, equips esportius i pel propi ajuntament,. Del gruix d’activitats destaquen les 46 plantejades per un públic infantil i familiar, així com les 20 fires diferents – 18 al carrer, una al Pavelló de Fontajau i l’altra al Palau Firal - i un total de 40 exposicions.

Programació per tots el públics

El teatre del Centre Cívic de Sant Narcís acollirà els espectacles dirigits als més petits:: Univers – de la Cia. Microcosmos Teatre -, Capsa de Curculles – de la Cia. Terranegra -, i Capses Encantades – de la Cia. Cesc Serrat-. Pel que fa els espectacles a l’exterior, la Cia. Pakipaya realitzarà l’espectacle Shake, shake, shake al Jardí de la Infància el proper divendres 29 a les 12.15h, la Cia. Herrerita amb un espectacle de circ per tota la família ho farà el diumenge 31, a les 12h, a la Plaça Picasso de Vila-Roja; i per culminar-ho el dissabte 6 se celebrarà la XII Trobada d’Animadors Infantils a la Plaça Assumpció de Sant Narcís. Del Divendres 29 al Divendres 5 es manté l’espectacle diari de titelles a la Devesa.

Programació musical

Del conjunt de concerts programats a la Copa, destaquen especialment els que realitzaran el dijous 28 amb Mishima – grup liderat per David Carabén, que interpretarà el cinquè àlbum “Ordre i Aventura -, i el divendres 30 amb Obrint Pas; grups que lideren les propostes musicals d’àmbit nacional. D’altra banda, el divendres 5 actuarà el La Excepción - grup de hip-hop espanyol – com a representant de música d’àmbit estatal, i el dissabte 6 tindrà lloc el concert del quartet internacional James Tayolor Quartet – grup que va debutar l’any 1987 amb l’”LP 2Mission Impossible” -.

Contenció econòmica

L’edició de Fires de Girona d’aquest any redueix un total de 82 activitats respecte l’any passat (el 2009 es varen realitzar 268 activitats), disminució que ja es va apuntar en la roda de premsa de presentació de l’anterior edició. Aquest any s’ha comptat amb una partida de despesa corrent de 350.000 € a diferència dels 550.000 € de l’any 2009. Els principals efectes de la rebaixa de pressupost es troben en la centralització de tota la programació musical a l’espai de la Copa – menys un dia a la Sala de Ball – i la concentració de les activitats infantils al barri de Sant Narcís.