Dijous, 28 de octubre de 2010 | 05:53
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas adapta el seu discurs sobre la independència atenent al públic al que es dirigeix

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mostra la seva cara més sobiranista en Nació Digital
Mas adapta el seu discurs sobre la independència atenent al públic al que es dirigeix
Política 27/10/2010 13:36
En uns temes guarda silenci mentre en d'altres, i parlant per a depèn quina audiència, no té problemes a anar més enllà del que és el seu discurs habitual. Mas s'ha situat fora de la Constitució en una entrevista a un diari de tendència sobiranista.
En una entrevista a Nació Digital, Mas adverteix que "la Constitució ens expulsa com a catalans", i afegeix que arran de la sentència del TC que "els poders de l'Estat no accepten ni la veu ni el vot" del poble català.

Per això, Mas ha insistit que ara és el moment que Catalunya segueixi el seu propi camí, que passa per apostar pel "dret a decidir" sense límits.

"És un camí sense punt final. En aquest camí hi ha fins a la possibilitat que Catalunya es converteixi en un Estat propi dins de la Unió Europea, seria l'únic límit", ha subratllat el líder de CiU.

Abans, no obstant això, Mas ha insistit que ha de construir-se una gran majoria que abrigalli aquest objectiu, "i en aquest moment a Catalunya la meitat de la població estaria a favor i l'altra no". En conseqüència, i de moment, el president de CiU proposa, com a primer pas, apostar pel concert econòmic.

El dit per Mas és nou en el sentit que sempre ha assegurat que el concert econòmic estava contemplat per la Constitució.

La resposta de Tura

La número 2 del PSC per Barcelona, Montserrat Tura, ha lamentat les declaracions de Mas i l'ha instat a rectificar afirmant que "els països civilitzats amb una democràcia civilitzada tendeixen a reformar la Constitució i no a viure fora d'ella".

La consellera ha considerat desafortunada la frase de Mas i ha assegurat que estaria molt d'acord amb ell "si el que digués és que s'ha de reformar la Constitució, com ha passat en molts altres llocs".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1