El passat dijous 21 d’octubre l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Castell – Platja d’Aro i Adigsa van lliurar cinc habitatges amb protecció oficial, en règim de lloguer, de la promoció situada a l’avinguda de les Platges 60 – 62 de Castell d’Aro. Encara resten set vivendes per adjudicar de les dotze disponibles fruit de diverses renúncies produïdes des del moment del seu sorteig el 3 de setembre. Ara s’iniciaran els tràmits administratius necessaris per poder-los adjudicar en el termini de tres o quatre setmanes a partir de les llistes d’espera.

Més enllà d’aquesta promoció, enguany el consistori, en matèria d’habitatge ha destinat una partida pressupostària de 170.000 euros (dels quals ja se n’han utilitzat 153.000) als ajuts al lloguer per a col•lectius en risc d’exclusió social i ha iniciat el programa de cessió d’habitatges desocupats per al lloguer social de la Generalitat de Catalunya (de moment ja n’ha incorporat cinc).

En relació als cinc habitatges lliurats la setmana passada, amb la presència de la delegada territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, i el regidor de serveis socials, Pedro Torres, tres es van destinar a joves (de 18 a 35 anys) i dos a altres col•lectius. Tres fan una superfície de 42m2 amb un dormitori i dos tenen 52’6m2 i dues habitacions, i tots disposen de plaça d’aparcament i traster vinculats.

Els habitatges formen part del conjunt de vivendes amb protecció oficial del municipi estrenades l’any 2004. Es tracta d’una construcció de planta i dos pisos, on hi ha 22 vivendes i el mateix nombre de places d’aparcament i un local, on justament hi ha el Punt d’Atenció Municipal de Castell d’Aro i l’Oficina d’Habitatge. El conjunt és de planta semisoterrània (aparcaments i trasters), una planta baixa i dues plantes pis formant dos blocs simètrics amb accés independent. Cada bloc compta amb 11 habitatges (3 a planta baixa i 4 a cada pis). Les superfícies dels habitatges oscil•len entre els 42 i els 70m2, d’una a tres habitacions.

Els habitatges estan situats a prop de les instal•lacions esportives, culturals i educatives de Castell d’Aro. Aquesta acció va ser possible gràcies a un conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl. Els habitatges es van construir en una finca municipal de 1.740 m2, i s’hi va invertir 1’3 milions d’euros. L'Oficina Municipal d'Habitatge va estrenar-se a mitjans de l’any 2008 amb la voluntat de gestionar i desenvolupar les actuacions en matèria d'habitatge en l’àmbit del municipi, centrant la seva actuació en la potenciació, justament, en el dret a l’accés a una vivenda.

Entre les seves tasques i serveis destaquen el registre de sol•licitants, gestió i adjudicació d'habitatges amb protecció oficial en règim general i concertat; la gestió i adjudicació d'habitatges municipals per criteri social; gestió i tramitació d'ajuts, i en general a tots els ciutadans, tant si són propietaris com arrendataris, informació, orientació i assessorament i tràmits dels recursos existents en matèria d’habitatge. (Informació: dilluns - divendres 10 - 14h. T 972 817 236 puntcastelldaro@platjadaro.com).