Dimarts, 2 de novembre de 2010 | 23:23
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Blanco dóna "el seu total suport" al Corredor Mediterrani

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En una reunió amb els presidents de les Cambres de Barcelona i València
Blanco dóna "el seu total suport" al Corredor Mediterrani
Economia 02/11/2010 22:03
EP.- El ministre de Foment, José Blanco, ha traslladat aquest dimarts als presidents de les cambres de comerç de Barcelona i València, Miquel Valls i José Vicente Morata, el seu "total suport" al Corredor Mediterrani i s'ha compromès a lliurar "pròximament" l'estudi tècnic global.
Així mateix, el ministre els ha transmès que "pròximament" presentarà l'estudi tècnic global del Corredor, des d'Algesires a Port Bou, a totes les comunitats autònomes implicades, segons han informat fonts de la Cambra de comerç de Barcelona en un comunicat.

Per la seva banda, la petició concreta que els presidents de Barcelona i València han traslladat al Ministre és que cal dotar al Corredor d'una plataforma ferroviària de doble via, exclusiva per al transport de mercaderies amb ample de via internacional i connexió amb els principals ports i nodes logístics.

Les dades de la Cambra de comerç indiquen que el notable desenvolupament econòmic del Corredor Mediterrani es tradueix en un volum elevat de transaccions comercials i que depenen, en bona mesura, de la competitivitat de les empreses situades en el Corredor.

En aquest sentit, el 55 per cent del volum de mercaderies transportades a Espanya es realitzen pel Corredor Mediterrani, i el tràfic marítim espanyol es duu a terme mitjançant els ports del Corredor, tràfic que s'ha incrementat un 39 per cent en els últims nou anys, una xifra superior a l'increment de la mitjana del conjunt de ports espanyols, que ha estat del 22 per cent.

El Corredor Mediterrani representa una de les zones espanyoles de més dinamisme en l'últims anys, però per mantenir el seu creixement i desenvolupament "s'han de superar les barreres" que imposen les infraestructures que, com la ferroviària, resulten "insuficients" per a la competitivitat de les empreses espanyoles", segons les cambres de comerç.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1