Dimarts, 2 de novembre de 2010 | 23:17
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

La segona temporada de 'Arròs covat', al febrer

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Juanjo Sáez publica 'Arròs passat', la versió original de la reeixida sèrie
La segona temporada de 'Arròs covat', al febrer
Comunicació 02/11/2010 19:24
EP.- El dibuixant Juanjo Sáez, creador de la reeixida sèrie d'animació 'Arròs covat', que s'ha emès a Tv3 i per Internet, publica ara 'Arròs passat' (Reservoir books), el guió original en castellà, mentre prepara la segona temporada, que s'emetrà a partir de febrer de 2011.
9Arros covat
En una entrevista amb Europa Press, Sáez (Barcelona, 1972) s'ha mostrat extremadament satisfet amb la sèrie, que relata les vivències de Xavi, un dissenyador a la trentena ingenu, fracassat en un entorn de modernitat i amb una por tremenda al fet que se li passi l'arròs, encara que ha posat alguns peros a la seva adaptació per a la televisió.

Segons Sáez, la productora Escándalo Films decidia "per imposició", deixava poc marge per fer coses noves i afegia acudits sense el seu consentiment -"funcionen amb el manual"-, ha lamentat, i ha confessat guiar-se més per la intuïció i que hagués donat a la sèrie un major equilibri entre humor i reflexió.

D'inevitables paral·lelismes biogràfics -"tinc les neures i les manies del personatge"- la sèrie és una "paròdia" al món de la modernitat imperant a Barcelona, i de la societat catalana en general: "El caràcter arquetípic català dóna molt joc per a la comèdia", ha comentat l'autor.

I és que Xavi és "el típic tontarreras català", un tipus que s'emmarca en el caràcter contingut, reprimit i pendent del què diran que segons Sáez no és tan marcat en altres zones d'Espanya: "Fins i tot, els bascos, amb el seu rotllo de l'independentisme, són més bruts i trempats".

Sense ànim d'entrar en polèmiques territorials, Sáez descriu a la resta de personatges de la sèrie com a "miralls" del seu protagonista. Sonia, la seva núvia de tota la vida és l'"autoengany", la que li fa creure en un món estable i formal però que en realitat no li aporta gens en la vida.

Luis i Ricard, els seus companys a l'estudi són més joves i representen el que ell ja no té: la "frescor", igual que Luz, la jove de pits imponents. Com a contrapunt, la gran Paquita, la seva tia, la que li fa arròs cada dijous. "És la seva consellera, una dona molt lúcida". Pel caràcter actiu sexualment d'aquesta anciana Sáez fins i tot ha rebut felicitacions d'associacions de la tercera edat.

A més, el dibuixant inclou esporàdicament alguns "homenatges" a personatges reals, com Joe Crepuscle i Dj de Merda (Marc Piñol). El també dibuixant Javier Mariscal, un dels referents de Sáez, apareix retratat com un divo explotador de becaris. "No es va enfadar, encara que sí que va haver-hi una mica de revolada", ha admès divertit el dibuixant.

Segona part, al febrer de 2011

A Sáez només li queden dos capítols per acabar la segona temporada de 'Arròs covat', que es començarà a emetre al febrer de 2011. Ha confirmat que hi haurà una tercera, i que li agradaria portar-la al cinema. La possibilitat d'una quarta temporada sembla llunyana: "Aquesta gent volen estirar el xiclet", ha dit, i ha afegit que prefereix parar abans de sentir-se "esclau" dels seus propis personatges.

Al marge de la sèrie, Sáez prepara un llibre per encàrrec de l'ambaixada espanyola a Vietnam relacionat amb la seva experiència al país i de tall oníric, i el seu enèsim intent de col·laborar de forma estable amb la premsa diària.

Després de sortir escaldat de 'El País' i 'El Mundo', començarà a col·laborar de forma diària en el nou periòdic català 'Ara'. Sobre el repte que suposa condensar suficient inspiració cada dia, el dibuixant s'ha mostrat confiat: "No tinc res a perdre, ja m'han fet fora de tot arreu".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1