Vota
Resultat:
7 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 28/10/2010 a les 07:20h

«Votar Reagrupament significa començar el procés cap a la independència»

Rut Carandell presenta la formació a Manlleu. La cap de llista per Barcelona rebutja el concert econòmic que proposa CiU.

Rut Carandell, en l'acte del passat dimarts a Manlleu. Foto: Reagrupament Osona
 
La cap de llista per Barcelona de Reagrupament Independentista, Rut Carandell, ha dit aquest dimarts a Manlleu que si volem ser grans com a país, només tenim una opció,  que és l'estat propi i que "votar Reagrupament és iniciar aquest procés cap a la independència". Carandell ha recordat l'espoli fiscal que pateix Catalunya, amb 22.000 milions d'euros que anualment se'n van cap a les arques de l'Estat espanyol, i ha dit que només podem retenir-los separant-nos d’Espanya. La cap de llista ha explicat que, tal i com proposa Reagrupament,  l'única manera d'arribar a la independència és a través d'una majoria al Parlament i ha dit que per això ja "tenim una proposta de Constitució Catalana, que serà la primera llei que els diputats de Reagrupament presentaran perquè s'aprovi".

Carandell ha insistit que la independència és l'única sortida per Catalunya i que altres opcions, com el concert econòmic que proposa CiU, són inviables perquè "l'Estat espanyol mai ens ho permetrà”.” Com tampoc ens deixarà fer mai un referèndum per l'autodeterminació. L'única manera és declarar unilateralment la independència des del Parlament, com ja han fet altres estats europeus en els darrers anys" ha afegit.
Carandell ha insistit també que la independència és urgent si no volem anar enrere com a país. “Ara és un moment d'urgència històrica”, ha afegit, perquè la situació econòmica del país i de la llengua cada vegada està pitjor. La candidata ha fet referència al nou atac que ha patit el català en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha sentenciat que el català ja no és llengua preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida. "Això ho han fet emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional de l'Estatut i ho seguiran fent". No ens podem permetre anar encara més enrere com a país i per això necessitem créixer i tenir el nostre propi estat, ha afegit.

Rut Carandell també ha parlat de la regeneració democràtica, que és el segon puntal de Reagrupament Independentista. Per ella és bàsic pel país la creació d'una nova llei electoral per acostar els representants polítics als ciutadans. Cal que hi hagi llistes obertes per tal que la gent sàpiga a qui està votant i alhora s'han de crear oficines parlamentàries al territori per tenir un contacte directe amb el ciutadà. També és important fer una llei de transparència, que tothom sàpiga què cobra un diputat o quins càrrecs té. La gent això ara no ho sap, ha afegit, i no pot ser que pel fet de ser polític una persona es pugui enriquir amb diners que són públics.

‘Reagrupament té un contracte amb els seus votants i mai el trencarà’

Pel que fa a possibles pactes electorals al Parlament, Carandell ha volgut deixar clar que Reagrupament no entrarà en cap govern perquè no volen “perdre el temps” en gestions que no porten enlloc. “Només estarem a un govern després de votar la Constitució Catalana", ha apuntat. I ha afegit: "Mai trairem els nostres electors. Reagrupament té un contracte amb els seus votants i mai el trencarà".

En l'acte de Manlleu també hi ha intervingut el número 2 de la llista per Barcelona i alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, que també ha apel•lat a la urgència per Catalunya d'esdevenir un nou estat independent. Móra ha dit que "ser català és difícil i mes en un estat que contínuament ens roba". També ha lamentat que a Catalunya s'ha arribat a un 20% d'atur, han tancat 60.000 empreses i cada dia hi ha més persones en situació de pobresa. "Si disposéssim dels 22.000 euros anuals, 666 euros per segon, que ens roben, podríem fer escoles bressol, hospitals, geriàtrics i tota una sèrie d'equipaments que ara no podem fer-los i que, a més, ara la gent no pot ni pagar-ne els seus serveis".

Móra també ha dit que “a Reagrupament som gent seriosa i volem acabar amb la desafecció política solucionant els problemes a la gent”. Això es fa estant en contacte amb el poble, ha afegit, i treballant molt.

Navega per les etiquetes

Rut CarandelleleccionsReagrupament

Referències a Internet

Reagrupament

COMENTARIS

+4
-5
Que?
J.A, 28/10/2010 a les 09:40
Voar Reagrupament significa dividir el vot independentista, en les enquestes no treieu cap diputat i ens els resteu a SI, deixeu que l'independentisme democràtic sumi, que la regeneració democràtica arribi al Parlament, que un lider natural ens porti a la independència !!!
Voteu SI i Catalunya sortirà guanyant
+4
-3
Reagrupament, l'única esperança
Anònim, 28/10/2010 a les 11:44
Només amb gent realment patriota i compromesa, anirem cap a la independència. Força Reagrupament!
+2
-0
quins collons...
Anònim, 28/10/2010 a les 12:18
quina barra que tens J.A.... Tu qui t'has pensat que ets per dir que Reagrupament es retiri? Potser ho podries fer tu solet i retirar-te a una illa deserta... I si no ho tinc malentès, primer va ser Reagrupament que Solidaritat, no? Qui va ser que no va voler unir-se a allò creat i intentar aglutinar el vot independentista? Jo t'ho diré. Va ser el senyor Lopez tena que només vol dividir i, de pas, assegura-se una cadira al parlament.
+1
-0
NO DISCUTIU
Anònim, 28/10/2010 a les 20:54
No podeu deixar de discutir?? Així no anem enlloc!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
El Lip dub per la independència de Vic haurà servit per alguna cosa?
      Vots emesos: 132
Edicions locals

Consum

Comerç electrònic: què cal saber?

La comoditat d’adquirir des d’un llibre fins un bitllet d’avió sense moure’ns de casa fa que cada vegada més consumidors es decantin per aquesta nova modalitat de compra.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: