Parlem de serveis públics?

Molts dies parlem de la importància que des de Catalunya poguem tenir el 51% de l'aeroport de barcelona, i en canvi, ni ens preocupem ja no de la titularitat de les empreses que garanteixen els serveis bàsics sino de les normes que han de regirse aquestes empreses.

I ho dic no només per les conseqüències de la privatització de FECSA-ENDESA sobre el servei i el manteniment de les línies que han provocat l’apagada a Girona després de la nevada, sino per altres situacions paral·leles de les que gairebé no es parla. Sense anar mes lluny, ahir el treballadors i treballadores d’Aigües de Barcelona es van concentrar davant el Parlament de Catalunya, davant la voluntat anunciada per la direcció de l’empresa de reduir un 20% de la plantilla.

Ja fa uns mesos vaig expressar la meva preocupació per la manca de debat públic i mediàtic que va tenir la venta d’AGBAR al grup francès SUEZ. Explicava que no entenia com un sector estratègic per un país, que presta un servei públic a casa nostra, passava a mans francesa sense que ni el sector empresarial ni polític del país mostrés cap element de preocupació.

Hem d’estar atents a com evoluciona la situació a Aigües de Barcelona. És estratègic pel país perquè no ens trobem que després de retallar un 20% la plantilla comencem a tenir problemes greus en la prestació d’un servei tant fonamental com l’abastiment d’aigua.

Alhora penso que una companyia que l’any 2009 ha fet públics un beneficis de 166,8 milions d’euros no té justificació per presentar un expedient de regulació. Haurem de seguir de ben aprop que passa.

5 comentarios:

diumenge, 28 març, 2010 rofeca ha dit...

Acierta Vd en sus suposiciones acerca del futuro de Aguas de Barcelona.
El sistema de hacer beneficios de SUEZ, está perfectamente descrito en "SUEZ BIOGRAFÍA CORPORATIVA".
De entrada en Aguas de Barcelona se han paralizado todos los trabajos de mantenimiento.
Los trabajadores de la empresa muestran su sorpresa por las facilidades ofrecidas a SUEZ por el Govern de la Generalitat.
En alguna prensa especializada se habla de un pacto entre el President y SUEZ.
Los trabajadores son muy críticos por el papel del Govern de la Generalitat.

diumenge, 28 març, 2010 Anònim ha dit...

ja era hora que algú en parlés d'aquest servei públic, que ha passat a mans franceses!! o haurà de passar el mateix que amb la nevada amb Fecsa? és una vergonya que en un sector de no pateix crisis es parli de reducció de plantilla! que es redueixin els sous els directius, que inverteixin més en infraestructures!

dimarts, 30 març, 2010 rofeca ha dit...

El año 2007 dividendo 0,456 €, año 2008 dividendo 0,54 €, año 2009 2,61 € por acción, a requerimiento de SUEZ.
El endeudamiento pasó del 0,2% al 0,48%.
Ha partir de hacerse con el control de AGBAR, SUEZ ha decidido que el proyecto Melville de un MÍNIMO del 50% del beneficio consolidado para dividendos.
Objetivo para obtener beneficios rápidos; reducir al máximo costes de personal, previsión de inversiones, mantenimiento...
Cuando la red de suministro quedé totalmente obsoleta, estarán en condiciones de exigir a la administración fuertes incrementos de tarifas o que las inversiones corran a cargo de los ciudadanos bajo amenaza de no poder prestar el servicio.
Esta práctica es la habitual en SUEZ en todo el mundo.
Lo lamentable es que como en el caso de FECSA-ENDESA, nos enteraremos cuando suframos las consecuencias.
La Administración parece mirar hacia otro lado.

divendres, 02 abril, 2010 Anònim ha dit...

Parlem de serveis públics?

On és l'skatepark que vau incloure a la vostre candidatura abans del primer tripartit i que va caure com per art de magia (com tantes altres coses) al arribar al poder?

Em refereixo al que s'anava a construir al sot del migdia, a Montjuïch, o als que s'anaven a construir als carrers de Barcelona. Trobo que gastar-se diners en fer butlletes d'ICV que prometen equipaments que mai heu fet no és massa coherent.

Més treballar per al benestar del ciutadà i menys promeses i bla bla bla.

dimarts, 06 abril, 2010 Carlos Cabañero ha dit...

La Unió Europea ha de ser la unió de les persones i no l'excusa perfecta per moltes empreses per fer capitalisme salvatge a costa de llocs de treball, de la vida de moltes families. Alguna cosa fa temps que no funciona a la UE, o pot ser mai ha funcionat i encara esperem que es possi en marxa.