Dimecres, 3 de novembre de 2010 | 18:51
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Presentat el recorregut del Papa a Barcelona

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El pontífex anirà de Pau Claris a Marina per Diputació
Presentat el recorregut del Papa a Barcelona
06/10/2010 13:32
Mapa del recorregut de la visita del Papa
El Papa Benedicto XVI desfilarà pel carrer Diputació, en sentit contrari a l'habitual, en el seu recorregut de mitja hora fins a la Sagrada Família de Barcelona, que també contempla la Via Laietana, Pau Clarís i el carrer Marina.
Així ho ha anunciat aquest dimecres el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach en roda de premsa, en la qual ha informat de la visita del Papa el 6 i 7 de novembre, el cardenal ha explicat els detalls del passeig del Pontífex, pactat entre l'Ajuntament i la delegació eclesiàstica després de nombroses reunions. Després de la cerimònia de dedicació, el Papa tornarà pel mateix itinerari passades les 12 hores.

Després de descartar-se la Gran Via dels Corts Catalans, més recomanada per raons de seguretat, però rebutjada per l'Arzobispado per assegurar una imatge d'afluència massiva, Diputació ha estat el pas horitzontal escollit per aconseguir el carrer Marina.

Sistach ha descartat la possibilitat que grups antisistema intentin boicotejar la visita papal i confia que tot vagi bé.

Parades de metro tancades

Com en qualsevol altre esdeveniment, els vehicles dels carrers afectats per l'itinerari no podran aparcar durant unes hores al carrer. Les parades de metro de l'estació de Sagrada Família romandran tancades aquell matí per evitar problemes, i els trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe oferiran serveis especials durant aquesta jornada.

Els horaris seran informats a la pàgina web de l'Arquebisbat creada per a la visita, segons ha informat el coordinador de la visita pastoral a Barcelona, Enric Puig, que ha demanat que les persones que hagin de seguir la celebració des de les cadires exteriors i l'interior, estiguin acomodades en els seus llocs a les 9 com a hora màxima.

Després de partir a les 9 hores del Palau Arquebisbal, al carrer Bisbe, el Papa es trobarà amb els Reis d'Espanya a les 9.30 en una sala habilitada a la Sagrada Família, la seguretat a l'interior del temple anirà a càrrec de la guàrdia de la Casa Reial en col·laboració amb el Ministeri de l'Interior.

Durant el recorregut papal, els Mossos d'Esquadra seran els encarregats de vetllar per la seguretat, quedant les funcions de la Guàrdia Urbana relegades al trànsit de la ciutat que quedarà afectat pel recorregut amb el Papamóvil.

Català, castellà i llatí

La cerimònia transcorrerà en català, castellà i llatí, mentre que l'Escolania de l'Abadia de Montserrat serà l'encarregat de posar el punt final a la cerimònia, cantant el Virolai, després del rés de l'Àngelus en el pòrtic del Naixement a les 12 hores.

De fet en l'Eucaristia hi haurà 800 cantaires que cantaran el Messies de Haendel quan el Papa descobreixi la placa de commemoració de dedicació del temple, que després de l'acte serà designat basílica.

Segons Puig, la campanya de sensibilització ha aconseguit una "bona acollida", tant pel que fa als 100.000 fullets distribuïts com les banderilles repartides entre nens.

Finalment, 6.900 persones viuran en directe la celebració, concelebrada per 1.100 sacerdots i bisbes. Un terç dels presents són fidels de les parròquies de les 210 parròquies de Barcelona -un total de 2.100-, 180 persones procedents de la resta de bisbats, 450 religiosos, 800 cantaires i autoritats, fidels, joves, famílies, treballadors del temple, malalts , representants d'associacions de malalts, sords, associacions religiosoas i periodistes.

40.000 cadires a l'exterior

A l'interior també hi haurà pantalles per seguir la missa, tenint en compte que fins a 52 columnes sostenen el sostre del temple de la Sagrada Família, projectada per l'arquitecte català Antoni Gaudí. Des de l'exterior, finalment 40.000 persones seguiran assegudes la dedicació del temple a través de les pantalles gegants que es laran al voltant del temple, la majoria fidels de parròquia i famílies.

Després de la petició de l'Arquebisbat de voluntaris per assistir punts d'atenció, 800 persones de parròquies, escoles, moviments de l'Església i facultats de Periodisme i Relacions Públiques s'han ofert per ajudar en el necessari.
chema
03/11/2010
O sea, que se pide que se denuncie a Shakira por ir en moto por BCN sin casco, y a este ciudadano se le permite ir en contradirección, es tancan carrers per la seva seguretat, es gastan dels nostres impostos un grapat de calés, se acota un amplio perímetro a voltant de la Sagrada Familia, y després demanan per ajudar a Cáritas (de lo poc que reflecteix la doctrina de su fundador). No quiero ser irreverente, pero es que este ciudadano viene como lider de una religión y no como Jefe de Estado, situación totalmente diferente
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1