Dijous, 4 de novembre de 2010 | 18:53
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Ana Patrícia Botín arriba al Santander per quedar-s'hi

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El seu nomenament com a consellera delegada al Regne Unit és el primer pas cap a la presidència
Ana Patrícia Botín arriba al Santander per quedar-s'hi
Economia 03/11/2010 13:23
Ana Patrícia Botín abandonarà el seu càrrec de presidenta de Banesto per substituir a António Horta-Osório com a consellera delegada del Santander al Regne Unit, i serà substituïda pel conseller de Banco Santander, Antonio Basagoiti. Aquest és el primer pas de la filla d'Emilio Botín de cara a la successió.
Fa uns dies van transcendir les ànsies d'Ana Patrícia Botín per rellevar el més aviat possible al seu pare. Creu que ja està preparada per presidir el primer banc espanyol al món després del seu pas per Banesto, i que ha de fer-ho ja perquè algunes actuacions judicials no perjudiquin la imatge del Santander a l'exterior.

La marxa de Botín s'ha precipitat després de confirmés que Horta-Osório ha fitxat com a nou conseller delegat de Lloyd's Banking Group per succeir en el càrrec de conseller delegat a Eric Daniels a partir del proper 1 de març de 2011.

Basagoiti, per la seva banda, tindrà funcions no executives a Banesto, mentre que l'actual conseller delegat del banc, José García Pedrera, mantindrà les seves funcions executives.

Carreras lligades a la banca

Ana Patrícia Botín es va incorporar a Banesto en 1989 i en 2002 va ser nomenada presidenta. A més, és consellera no executiva d'Assicurazioni Generali i membre de l'International Advisory Board de New York Estoc Exchange i d'Insead i Georgetown University. Nascuda en 1960 a Santander, és llicenciada en Ciències Econòmiques i abans d'incorporar-se a Banesto va treballar a JP Morgan (1981-1988).

Antonio Basagoiti és conseller extern (independent) de Banco Santander i membre de les Comissions Executiva, Delegada de Riscos i de Tecnologia, Productivitat i Qualitat. Nascut en 1942 a Madrid, és llicenciat en Dret.

Basagoiti va ser nomenat per primera vegada conseller del banc el 26 de juliol de 1999 i va ser reelegit en les juntes generals de 2002, de 19 de juny de 2004 i de 23 de juny de 2007. A més, va ser president d'Unión Fenosa i és vicepresident dominical no executiu de Faes Farma, conseller no executiu de Pescanova i membre del consell assessor extern de A.T. Kearney.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1