Dijous, 4 de novembre de 2010 | 18:53
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Doctorands reparteixen taronges per sensibilitzar per la seva situació d'"espremuts"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Concentració contra la pujada del 280% de les taxes del doctorat
Doctorands reparteixen taronges per sensibilitzar per la seva situació d'"espremuts"
03/11/2010 20:19
Concentració dels doctorands
P. Alegre.- Al voltant de 200 doctorands s'han concentrat aquest dimecres a la Plaça Universitat de Barcelona per protestar per la pujada del 280% de les taxes de doctorat i contra la precarietat en la investigació. Els manifestants han repartit taronges als vianants per sensibilitzar sobre la seva situació d'"espremuts".
Un dia abans de reunir-se amb responsables del Departament d'Universitats i Empreses, presidit pel republicà Josep Huguet, els doctorands han volgut mostrar el seu rebuig a una pujada de les taxes que consideren una injustícia. Amb crits com "no volem pagar, per treballar", els investigadors s'han concentrat pacíficament a la Plaça Universitat de Barcelona.
Pancarta de la concentració dels doctorandsAlguns dels assistents a la concentració han portat samarretes taronges i s'han repartit de manera simbòlica taronges als vianants amb la intenció de representar la seva situació d'"espremuts".

Durant l'acte s'han recollit signatures pel manifest dels doctorands, que ja ha superat els 4.500 suports entre directors de centres d'investigació, investigadors principals, tècnics de laboratori, investigadors pre- i post-doctorals...

Els doctorands es van reunir el passat 28 d'octubre amb responsables de la Direcció general d'Universitats (DGU) de la Generalitat de Catalunya i Vicerectorats de diferents Universitats catalanes, en una reunió en la qual es va acordar excloure del nou règim de taxes als doctorands que van iniciar el doctorat en el pla antic.
Concentració dels doctorandsTambé es va acordar que els doctorands participin en la redacció del decret dels preus dels propers cursos i ampliar el termini de pagament de la matrícula; però van quedar serrells per tancar, per la qual cosa es va acordar que es tornarien a reunir aquest dijous. Malgrat els acords aconseguits, els doctorands segueixen exigint la derogació del decret i el pagament de 107,68 euros i no els 400 que se'ls exigeix aquest any per formalitzar la seva matrícula anual en el curs de doctorat, una pujada que denuncien que només s'ha plantejat a Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1