Dijous, 4 de novembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Barça i Òmnium Cultural demanen una afluència "massiva" de 'senyeres'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Últims preparatius per a la visita del Papa
El Barça i Òmnium Cultural demanen una afluència "massiva" de 'senyeres'
03/11/2010 21:31
Pancarta de benvinguda al Papa
EP.- El Papa viatjarà aquest cap de setmana a Espanya per unir-se als pelegrins a Santiago de Compostel·la i dedicar el "meravellós" temple de la Sagrada Família, segons ha explicat. Mentrestant, a Barcelona s'ultimen els preparatius i associacions culturals demanen a la ciutadania una afluència "massiva" de 'senyeres' durant el recorregut.
En aquest sentit, el Pontífex ha destacat davant els pelegrins espanyols presents en l'habitual audiència celebrada al Vaticà que ve a Espanya "com a testimoni de Crist Ressuscitat, amb el desig de portar a tots la seva Paraula, en la qual poden trobar llum per viure amb dignitat i esperança per construir un món millor".

Així, el Sant Pare ha subratllat el caràcter pastoral de la visita i ha destacat que a Santiago s'unirà "als pelegrins que arriben fins als peus de l'Apòstol en aquest any Sant". Igualment, ha destacat que a Barcelona tindrà l'alegria de "dedicar el meravellós temple de la Sagrada Família, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí".

A més, Benedicto XVI ha convidat als pelegrins de llengua espanyola al fet que li acompanyin amb "la fervent oració" durant el desenvolupament del seu segon viatge a Espanya.

Òmnium Cultural i el Barça demanen una afluència "massiva" de 'senyeres'

L'associacions Òmnium Cultural, Ens de Comunicació Associativa, Conèixer Catalunya, la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació FC Barcelona han fet aquest dimecres una crida als ciutadans catalans perquè segueixin de "forma massiva" el recorregut del Papa per Barcelona portant 'senyeres', per donar a conèixer internacionalment què és Catalunya.

En roda de premsa, una membre de la junta directiva d'Òmnium, Vinyet Panyella, ha demanat als socis i simpatitzants d'aquestes entitats que "surtin massivament als carrers i omplin amb 'senyeres' el recorregut previst de la comitiva papal", després que arribessin a l'associació nombroses peticions ciutadanes perquè s'organitzés alguna cosa.

Desvinculant-se totalment de qualsevol opció religiosa, Òmnium ha assenyalat que la seva proposta és totalment transversal, ja que només demana als catalans que transmetin el que són més enllà de les seves creences. L'objectiu, ha dit, és que la presència de Catalunya no sigui "testimonial" en la retransmissió de la visita. "No és una crida a la participació religiosa, sinó al fet que cada element de la ciutat demostri la seva catalanitat", ha dit.

Un portaveu del FC Barcelona ha explicat que es tracta d'aprofitar els 1.500 milions de persones de tot el món que veuran per televisió alguna imatge de la visita papal, de les quals 150 milions seguiran en directe el recorregut. "És la màxima afluència a Barcelona des dels Jocs Olímpics", ha dit.

Les mesures de seguretat i la crisi impedeixen als veïns llogar balconades

Les mesures de seguretat a l'entorn de la Sagrada Família de Barcelona i la crisi econòmica han dificultat que els veïns lloguin les seves balconades per veure el Papa en la seva visita d'aquest cap de setmana, i només alguns han aconseguit fer el seu agost amb cadenes de televisió.

A l'entorn del temple, veïns i comerciants hauran de demostrar el diumenge que viuen o treballen a la zona, de manera que els residents hauran d'acreditar-se amb documents com el DNI i el padró, i els empleats amb la fulla de cotització de la Seguretat Social. En alguns casos, la policia s'ha encarregat de recordar-li-ho.

De fet, el diumenge, dia de la dedicació del temple, els Mossos impediran accedir als habitatges als quals no certifiquin que són veïns a partir de les 7 hores, per la qual cosa si algú reserva una balconada, haurà d'arribar abans d'aquesta hora o no podrà entrar.
3.000 mossos treballen en la protecció del Pontífex en la seva visita a Barcelona

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha explicat que entre 2.500 i 3.000 mossos d'esquadra treballaran en el dispositiu de seguretat que protegirà al Papa en la seva visita a Barcelona el cap de setmana vinent.

En declaracions aquest dimecres als periodistes, Boada ha asseverat que tot es controlarà des de la sala operativa conjunta on tots els cossos policials cooperaran per assegurar la seguretat tant de Benedicto XVI com de les autoritats que li acompanyaran al llarg de la seva visita.

Vázquez considera la visita "el coronament" a la seva carrera com a ambaixador

L'ambaixador d'Espanya a la Santa Seu, el gallec Francisco Vázquez, ha afirmat que la visita de Benedicto XVI aquest cap de setmana, en concret a Santiago de Compostel·la, és "el coronament" a la seva carrera professional com a ambaixador.

Vázquez ha admès que fins i tot ha comès "alguna infracció protocol·lària" perquè el Papa acudeixi a Galícia i ha assenyalat que la visita del Papa dues vegades en un mateix any és "un rècord inigualable".

Concretament, ha apuntat que el viatge és "una expressió d'afecte a Espanya" i un "reconeixement de la importància de la religió catòlica al país". Així mateix, al seu judici, el fet que s'hagi encomanat a Espanya l'organització de dos esdeveniments com la JMJ i la Trobada Mundial de les Famílies (València) reconeix "el gran lideratge de l'Església a Espanya".
Mico en commemoració de la visita del Papa a la Sagrada FamíliaA més, ha destacat que aquest és un moment en el qual les relacions entre l'Església i el Govern es caracteritzen per "una absència de problemes greus" i per "un diàleg profund" amb la Santa Seu.

Els pastissers ultimen la mona de la Sagrada Família amb 35 quilos de xocolata

El Gremi de Pastissers de Barcelona està ultimant la mona de la Sagrada Família amb 35 quilograms de xocolata que reprodueix la façana del naixement, i que degustarà el Papa després de l'esmorzar amb bisbes i cardenals el 7 de novembre després de dedicar al culte el temple expiatori.

En la seva elaboració han participat una vintena d'alumnes i professors de l'escola, que han invertit 250 hores en l'escultura al llarg de 35 dies -des que rebessin l'encàrrec de l'Arzobispat de Barcelona-. La mona, que aquest dimecres reblaran amb l'entrada principal, l'escut vaticà i un bany de xocolata per donar-li lluentor, ha suposat un treball a contrarellotge i el repte de coordinar a un gran equip -normalment l'elaborarien quatre persones-.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1