Dijous, 4 de novembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy situa al Papa com el millor defensor del català 'en mil anys'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En una entrevista a TV3
Rajoy situa al Papa com el millor defensor del català 'en mil anys'
Política 03/11/2010 13:44
EP.- El president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que la decisió de Benedicto XVI de parlar en català durant la seva visita a Barcelona per a la dedicació de la Sagrada Família "és el millor que li ha passat al català en mil anys".
rajoy-matins
En una entrevista a TV3, ha sostingut que l'ús del català per part del Pontífex "és la millor campanya que s'ha fet en mil anys en favor del català", i ha defensat la normalitat amb la qual castellà i català han de conviure a Catalunya.

Segons Rajoy, que el Papa utilitzi el català "universaliza i situa al món" la llengua, per la qual cosa ha assegurat que aquesta és la forma de fer bé les coses, i ha rebutjat que un idioma es defensi posant-lo contra un altre.

El president dels populars s'ha referit així a la polèmica aixecada per la decisió del PP català de recórrer el reglament lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona, i ha defensat la llibertat dels seus companys a Catalunya per prendre aquesta decisió.

Rajoy ha explicat que comparteix la tesi del líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, segons la qual des de l'arribada de la democràcia "mai hi ha hagut un problema" amb el català al Consistori de la capital catalana, pel que ha qüestionat la necessitat fer un reglament d'usos lingüístics.
chema
03/11/2010
Cínico. No hay que catalogar, lo que se cataloga solo. ¿Esto es el futuro? Quina por. Cierto que estamos cabreados por todo lo que está pasando (aunque no todo sea culpa de los gobernantes actuales con lo que les ha caido encima) pero dejar de votar a opciones conocidas por este futuro que nos ofrece este ciudadano por ese enfado? Lo lamentarem molt, ¿han tomado nota de lo que se va conociendo de sus planes y cuales son sus mentores (inglaterra Alemania? Jo tremolo
jo
03/11/2010
Amb els meus diners entrevistar un impresentable politic que es el culpable de tots els desmans que patim en aquesta Comunitat,como minim amb semble una desvergoña descomunal,ferli propaganda electoral amb els nostres diners,amb un partit que porta l'estatut als tribunals,y la propia xenofobia politica contra la nostre llengua miran d'enfonsar-le fins el fons,¡Deplorable actitud la de TV3!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1