Dijous, 4 de novembre de 2010 | 19:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Solaz podria imputar en breu a Daniel Osàcar i Àngel Colom

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Si fa cas de l'escrit presentat pel Fiscal
Solaz podria imputar en breu a Daniel Osàcar i Àngel Colom
Política 02/11/2010 14:52
Nou intent de la Fiscalia perquè el jutge Juli Solaz acceleri el procés pel que s'investiga el suposat pagament de comissions de la constructora Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música i a canvi de l'adjudicació d'obra pública.
angel colom CiU
En un escrit que ha remès al jutge Juli Solaz, el Ministeri Públic demana que l'anomenat cas Millet es divideixi en dos, això és, que s'investigui per una banda, el desfalc de la institució cultural i, de l'altra, la suposada trama política que afecta CDC.

Aquests fets podrien implicar la imputació de diverses persones, tal com ha demanat la Fiscalia, entre elles la de l'administrador de l'actual CatDem i tresorer de CDC, Daniel Osácar i la de l'actual secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom.

L'escrit de la Fiscalia es produeix després de l'informe de l'Agència Tributària que va concloure que l'antic responsable de la institució, Fèlix Millet, va exercir d'intermediari en el repartiment de comissions de la constructora al partit que presideix Artur Mas.

Així mateix, el Ministeri Públic, considera que s'han trobat "evidències documentals" que apunten a que part dels cabals que sortien del Palau "de manera opaca" corresponien amb fons aportats per la constructora Ferrovial, arran de la adjudicacions a aquesta empresa de obres com la línia 9 del metro, la Ciutat Judicial i la construcció del un pavelló a Sant Cugat.

Segons una documentació que Solaz haurà investigar, podria tractar-se d'algun tipus de "comissions il.lícites" que podrien haver-se satisfet per l'adjudicació d'aquestes obres. L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, haurien actuat "com a intermediaris entre Ferrovial i persones afins a la formació política del govern en el moment de les adjudicacions".

Les sortides d'aquests fons es realitzaven de formes diferents: retirades en efectiu o talons al portador -aquests diners segons el fiscal "es lliurava a determinades persones que podrien estar vinculades a les finances d'un partit polític"-; retirades mitjançant el pagament de factures emeses per empreses com Hisprat, Neyw Letter i Letter Graphic, i a través de pagaments a la Fundació Trias Fargas -ara CatDem-, vinculada a CDC, que es vestien com a convenis de col.laboració cultural.

Colom hauria cobrat 75.000 euros

També es desprèn de la documentació que Àngel Colom va percebre "a càrrec dels fons del Palau" la suma de 75.126,51 euros, segons un document en el qual afirma actuar en nom de la Fundació Privada Espai Catalunya amb destinació a un suposat conveni de pedagogia "sens dubte aliè a la institució musical".

En conseqüència, i a causa del volum d'actuacions, la Fiscalia ha demanat que s'obri una peça separada per a tots aquests fets, l'element comú dels quals és que els fons "no van ser aplicats a les finalitats que els són propis" i es deixi a la causa principal les operacions realitzades en lucre propi de Millet, Montull i Gemma Montull.

La Fiscalia considera que pel que fa a les infraccions derivades de l'ocupació de l'entramat financer del Palau com a "vehicle per convertir en clandestins els lliuraments de diners des de Ferrovial cap a tercers, és obvi que a més de Millet, Montull i Gemma Montull, han intervingut moltes altres persones", pel que ha demanat noves imputacions.

El PSC demana explicacions a Mas

Després de conèixer l'escrit del fiscal, el portaveu adjunt del grup socialista al Parlament, Joan Ferran, ha assegurat que "són tants els detalls, les dades, i les proves que vinculen el Cas Palau amb el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya" , que ja es converteix en "urgent i imprescindible, per higiene democràtica, una explicació convincent per part del candidat de CiU, Artur Mas, al conjunt dels ciutadans".
chema
03/11/2010
¿Eh que da la sensación de que hay alguna mano oculta ( o más) que no quieren que este tema salga totalmente a la luz, sea del conocimiento general, y se juzguen a los presuntos implicados que están señalados en este "affaire"? Que no se hayan tomado ninguna medida sobre ellos y que se vayan pavoneando sin recato delante de la sociedad y que otros (políticos) actuen airados insinuando que a ellos que son la esencia de Catalunya alguien les tenga que afear alguna de sus acciones? dice muy poco a favor de la equitativa administración de esa justicia que nos hemos dado y que temas mucho más vanales, se aplica con más dura e inflexibilidad. Por eso que a los simples ciudadanos (que somos los que nos damos las Instituciones y no al revés) nos cuesta entender algunas decisiones.Y todo claro está con el debiodp respetoa quien se sienta ofendido
abril
02/11/2010
No es tan importan aixo: si a tot el pais cuan mes roben els poliques els voten mol mes,els votans som imbeçils,per contes de castigar aquestes practiques encare les premien votan trileros,tenim la meitat del que merexem
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1