Divendres, 5 de novembre de 2010 | 18:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El món creixerà menys del previst... i gràcies als països emergents

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El FMI preveu curts creixements per a les economies riques
El món creixerà menys del previst... i gràcies als països emergents
Economia 04/11/2010 18:12
El Fons Monetari Internacional ha retallat la seva previsió de creixement de l'economia mundial per aquest any i el proper fins a un marge d'entre el 3% i el 4%, enfront dels 4,8% i el 4,2% estimats a l'octubre per 2010 i 2011, respectivament.
olivier-blanchard
Segons l'economista cap de l'organisme, Olivier Blanchard, existeixen diferències entre el creixement que registraran les economies avançades, que serà d'entre el 1% i el 2%, i el dels països emergents, on aconseguirà un rang d'entre el 6% i el 8% o fins i tot més.

En aquest sentit, explica que l'FMI encara preveu un creixement positiu de l'economia, encara que "no massa elevat", en un entorn en el qual els països rics registraran un creixement "lent" amb unes taxes de desocupació que seguiran sent altes en 2011 i 2012. "Però la resta del món, els països emergents, ho estan fent molt bé", ha afegit.

Fed: una decisió valenta

D'altra banda, Blanchard creu que és "valenta" la decisió de la Reserva Federal d'Estats Units d'injectar 600.000 milions de dòlars en l'economia nord-americana mitjançant la compra de bons del Tresor i assegura que aquests intents de la Fed de recolzar la recuperació econòmica no tenen precedent en la història.

No obstant això, reconeix que els efectes d'aquesta mesura no seran necessàriament positius per a Europa i ha assegurat que el seu resultat depèn del que decideixin fer els polítics europeus, mentre que a les economies emergents poden ser més complexos.

Així mateix, recalca que no seria "la fi del món" si aquesta nova mesura de la Fed eleva la inflació, atès que Estats Units està en un període on la inflació és "molt baixa" i també existeix el risc de deflació.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1