Divendres, 5 de novembre de 2010 | 18:30
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Vilalta demana ser reconegut com a víctima del terrorisme

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Assegura que "no faria un ús personal" de la indemnització si la rep
Vilalta demana ser reconegut com a víctima del terrorisme
Societat 04/11/2010 20:33
EP.- Albert Vilalta, un dels cooperants espanyols segrestats per Al-Qaeda durant 267 dies en el desert de Mali, ha sol·licitat al Ministeri de l'Interior ser reconegut com a víctima del terrorisme i cobrar les indemnitzacions que fixa la llei.
Albert Vilalta, director general de les empreses Túnels i Accessos de Barcelona i Túnels del Cadí, s'ha recolzat en l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes per fer la seva petició a Interior que, segons informa el diari 'Público', té un any per resoldre la sol·licitud.

No obstant això, la Direcció general d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme ha de sol·licitar al Ministeri d'Exteriors un informe sobre la petició de Vilalta ja que, segons la legislació vigent i fins que s'aprovi la nova normativa, es donarà com a requisit que la nacionalitat espanyola hagi motivat l'acte terrorista.

Així mateix, amb la reforma de la llei, encara en tràmit parlamentari, s'elimina aquesta condició encara que, si el Ministeri resol la sol·licitud abans que s'aprovi el cooperant rebrà 48.000 euros més una altra indemnització per les seqüeles físiques i psicològiques.

Vilalta va ser segrestat el 29 de novembre de 2009 al costat de dos cooperants espanyols Roque Pascual i Alicia Gámez quan participaven en l'últim comboi de la Caravana Solidària, organitzada per l'ONG Barcelona Acció Solidària (BAS).

En el moment del segrest, Vilalta va rebre diversos trets i conserva una lleu coixesa.

Vilalta "no faria un ús personal" de la indemnització si la rep, segons Acvot

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot) ha assegurat que si Albert Vilalta és reconegut com a víctima del terrorisme i rep una indemnització "no faria ús personal de la mateixa".

En un comunicat, l'Acvot ha assegurat que Vilalta, seguint el consell del Ministeri de l'Interior i de la mateixa associació, ha exercit el seu dret de demanar el reconeixement com a víctima del terrorisme.

L'associació ha preguntat al Ministeri d'Interior si els tres cooperants catalans -Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez- poden ser reconeguts com a víctimes de terrorisme, encara que l'únic fins al moment que ha demanat aquest reconeixement ha estat Vilalta.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1