Mataró es conjura perquè el TecnoCampus funcioni

La ministra Garmendia augura prosperitat al nou model econòmic en la inauguració del Parc Tecnològic

Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluartdijous, 04 novembre 2010
Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluartdijous, 04 novembre 2010
         
   
Envia aquesta notícia a un amic!
Adreça destinatària
Assumpte del missatge
El vostre nom
La vostra adreça
Envia un e-mail a la redacció
Si heu trobat algun error en el redactat o voleu aportar informació complementària sobre aquesta notícia, escriviu-nos!
Assumpte del missatge
Cos del missatge
La vostra adreça
El vostre nom

Sonaren clarins i es va canviar oficialment de terç. Ahir, amb la solemnitat que l’ocasió requeria, es va inaugurar el TecnoCampus Mataró-Maresme en una jornada en què la ciutat, o almenys els seus portaveus, van proclamar, ja de debò, entre les quatre parets que ho han de fer possible, el canvi de cicle de l’economia local. Adéu a les manufactures, benvingut el coneixement i la innovació. El discurs reiteratiu dels darrers anys va cobrar veracitat davant un Centre de Congressos ple com un ou i amb la destacada presència de la ministra de Ciència i Innovació Cristina Garmendia. La benedicció de Madrid a la gran aposta mataronina és més que un salvavides pels qui han remat per arribar al port on ahir la barcassa va amarrar.

La ministra, en un dia intensament mataroní, va visitar l’ajuntament, les instal·lacions del TCM i va dinar amb empresaris locals. Encantada de la vida, el seu discurs va ser elogiós al màxim amb el Parc Tecnològic del que va dir que és “una mostra del nou model productiu que ens permetrà recuperar l’economia i l’ocupació i un exemple de com les administracions locals poden i han de tenir un paper protagonista”. L’entesa entre Estat i Mataró, que ha estat la clau perquè existís un dimecres 3 de novembre en què es pogués inaugurar la gran obra de la seu mataronina, va quedar clara amb picades d’ull a banda i banda en les tres intervencions de la inauguració. Garmendia va animar Mataró a competir per la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, una iniciativa del seu Ministeri que vol ajudar a la projecció internacional de ciutats líders en innovació i canvi econòmic. “Alcalde, podeu ser magnífics candidats per ser distingits amb el que he vist avui”, va dir Garmendia.

 

Image 

 

Alta velocitat
La importància que ha de tenir el TCM per Mataró ha de ser de transcendència històrica. Flotava aquesta intenció a l’ambient i la pròpia ministra s’hi va apuntar assegurant que “igual que va passar amb la primera línia ferroviària o la primera autopista de l’Estat, el TecnoCampus s’ha de convertir en un model de connexió a alta velocitat entre el coneixement científic i l’empresa, on les idees, els projectes i el talent circulin per generar feina i riquesa”.

Baron i el canvi
El discurs de l’Alcalde Joan Antoni Baron va anar de passat a futur, remarcant la importància de la inauguració però sobretot del que ha de suposar el TecnoCampus a partir d’ara. “Avui inaugurem un canvi radical en l’economia de la ciutat. Veníem de ser únicament manufacturers i mai renegarem d’aquest passat. Ningú a Brussel·les, Madrid o Barcelona va fer res per ciutats com nosaltres, que sols vivíem del tèxtil quan es van suprimir els aranzels internacionals i per això vam ser nosaltres qui vam prendre la iniciativa”. Baron va recordar els seus antecessors Joan Majó i Manuel Mas i les ànimes del TCM Pilar Gonzàlez-Agàpito i Alícia Romero i es va emocionar al parlar del traspassat Santi Ortego.

 

Image 

 

“Hem arribat aquí després de moltes dificultats, hem hagut de buscar recursos a tot arreu i no a tot arreu els hem trobat”, va dir en clara referència a la Generalitat. I va proclamar en canvi de cicle assegurant que si “els anys 80 i 90 va ser el moment de l’urbanisme per fer la nova ciutat, del 2000 fins ara hem fet el TecnoCampus que ha de ser la nova fàbrica de la ciutat”. I a partir d’ara què? “Ha arribat el moment del comerç i el medi ambient”, va sentenciar l’Alcalde. Va reivindicar el sector comerç de la ciutat i l’arribada del Corte Inglés i va parlar de la ciutat “que té dues terceres parts de terme en terrenys agrícoles o forestals, que no vol tocar les Cinc Sènies i que vol aprofitar el mar i la muntanya”. Comença el nou discurs, factible com és ja l’aposta del TCM. Ara toca mar i muntanya, nou plat polític de la ciutat.

Alícia i el TCM amb ànima
No és un títol alternatiu al de la seva homònima de ficció i el país de les meravelles, però ahir Alícia Romero era qui més somreia a tot el centre de congressos. “Fa més de 10 anys que vam decidir que arribaria aquest dia i llavors ben pocs ens van entendre, oi Pili?” va dir picant l’ullet a la seva antecessora al capdavant del TCM. La Presidenta de la Fundació que gestiona el Parc Tecnològic va ser especialment curosa agraint a l’exalcalde Manuel Mas haver confiat en ella i haver-la introduït a la política. No va voler deixar-se ningú en una llarga filípica d’agraïments i va tornar a fer el discurs que més ben estructurat té reivindicant l’aposta per l’emprenedoria. “S’ha de canviar de mentalitat, és el moment de potenciar la creativitat i el valor afegit i aquí esperem que això passi, sí, acostant empreses i estudiants, perquè ho volem intentar”. El complex d’edificis fet per Oriol Bohigas, els 1.300 estudiants, l’oferta universitària, el projecte de creació d’un “ecosistema productiu”. De tot això va fer gala Alícia Romero que va acabar defensant el TecnoCampus com un “projecte amb ànima. Tenim ànima perquè posem Mataró i el Maresme al mapa dels que no es conformen i volen canviar les coses”.

Moltes paraules i moltes intencions. Bàsicament molta esperança en els resultats i joia pel dia en què la ciutat va tallar la cinta a la seva màxima aposta en una dècada. Els assistents a la inauguració sortien ahir d’un TCM amb retocs per fer, potser no convençuts del que havien sentit, però sí conscients que en aquest partit s’hi juga, la comarca, bona part de les opcions d’èxit. D’ara i del futur a mig termini.

8 Comentaris
 Paco | 04/11/2010 15:03
Aquest comentari ha estat esborrat pel seu contingut inapropiat.
 Jord | 04/11/2010 15:18
Cerc que es una bona opció el Tecno Campus, però cerc que la relació espai preu es massa elevat, per el temps que corren. Teniu a Mataró una empresa de Domótica i distribuïdors d’enllumenat Públic am Tecnologia LED, am un producte de epimerisme qualitat. www.i-dda.com
 ZP | 04/11/2010 16:03
Paco, tienes que ver menos Intereconomía.
 anonim | 04/11/2010 16:36
Ya que el sr.alcalde y alicia están tan contentos con el TCM esperemos que esto significa que vamos a pasar de ser la ciudad española con más paro a ser una de las de menos, verdad?
 anonim 2 | 04/11/2010 17:37
No somos la ciudad española con más paro. Ese es un comentario derrotista y interesado: http://www.quecursar.com/las-peores-ciudades-para-encontrar-trabajo-4380.html
 M | 04/11/2010 20:14
L'emprenadoria sempre ha sigut una característica de la societat catalana (no es pot dir el mateix del nostre veïns ibèrics). Ara toca al teixit empresarial que sap donar-li joc a una instal·lació com aquesta.
 jo | 05/11/2010 01:22
M así me gusta, mostrando tu rencor podrido que no te deja vivir hacia todo lo español, que pena de tio vivir así de intolerante y fascista por la vida. Si quieres fardar de emprendeduria muy bien (cosa que tú no creas que tengas algo de fardar más bien de lamentar por ser así), pero ahórrate comentarios despectivos que no vienen a cuento que denotan ese odio, rencor y mierda que llevas encima . 
Yo por supuesto que espero que vaya bien esta apuesta y sin tener que despreciar a nadie salvo a este individuo que se pasa el foro provocando confrontaciones con "sus vecinos"
 Anònim | 05/11/2010 12:32
jo és un feixista que a la mínima que en té l'oportunitat insulta i titlla de feixista i qui no pensa com ell. Quina vida més trista.

Comenta aquesta notícia!
Nom (Obligatori)
Comentari (Obligatori - Màxim 1000 caràcters)
E-mail (Opcional)
Codi de seguretat (Obligatori)
Code
Advertència de privacitat
Avís legal i condicions generals d'ús

© El Tot Mataró S.L. - Carrer d'en Xammar, 11 - 08301, Mataró (Barcelona) - Telf: 93 796 16 42

www.totmataro.cat | www.portalmataro.com

    
Mataró es conjura perquè el TecnoCampus funcioni

Vas a buscar bolets?

  

CERCO PIS 4 HAB. moblat i equipat per estudiants. 93.757.90.49
FALTA CARNICERO/A con experiencia para fin de semana. Entrega de curriculum: Carnicería Juanjo, C/ Alemania 22. De 10 a12 de la mañana.
DISPOSSEM D'INVERSORS que compren i paguen al comptat. 93.757.83.83

Més anuncis econòmics

certificado-adecuacion-lopd-lssice

Copyright, El Tot Mataró i Maresme Anuncia't a l'edició electrònica Anunciat a l'edició paper El Tot Mataró i Maresme Premsa digital i mitjans gratuïts Amb el suport de TecnoCampusMataró Tot Esport Amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació Avís legal i condicions generals d'ús Advertència de Privacitat Portal Mataró El Tot Granollers Tot Maresme