Dissabte, 6 de novembre de 2010 | 18:50
Vostè es troba a: Inici > RSC >

5.200 panells solars per 660 tones de CO2

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La dessalinitzadora de El Prat redueix la seva contaminació
5.200 panells solars per 660 tones de CO2
RSC 05/11/2010 14:23
EP.- La dessalinitzadora de El Prat de Llobregat ha instal·lat en la seva teulada més de 5.200 mòduls de producció fotovoltaica, que després de la inversió de 4,6 milions d'euros serviran per reduir l'emissió de diòxid de carboni a l'atmosfera en prop de 660 tones.
Teulada de la dessalinitzadora del Prat
El conseller de Medi ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha visitat aquest divendres la instal·lació, situada en les cobertes dels vuit edificis dels quals consta la planta, una de les tres que el Govern ha construït o ampliat en el marc de l'aplicació del nou pla per a la gestió sostenible de l'aigua.

Les plaques solars ocupen una superfície de dues hectàrees, i està previst que produeixin al voltant d'1,6 milions de quilowatts que s'evacuaran a la xarxa elèctrica mitjançant el centre de mesurament construït a aquest efecte. Els panells es complementen amb un aerogenerador de 20 metres d'altura que produirà anualment uns 30.000 quilowatts.

La mesura forma part del Pla de Sostenibilitat d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en desenvolupament des de 2007. Quan aquest pla estigui finalitzat s'hauran invertit 100 milions d'euros, que asseguraran que el 10% de la despesa energètica que realitza el consorci en la seva activitat industrial procedeixi de fonts renovables situades en instal·lacions de la mateixa ATLL.

Baltasar ha estat acompanyat durant la visita pel director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manuel Hernández, l'alcalde de El Prat, Lluís Teixidor, i el gerent de l'ATLL, Joan Compte.

El conseller ha signat també durant la seva visita dos protocols amb l'Ajuntament d'aquesta localitat del Baix Llobregat, relatius a un nou projecte museístic sobre el canvi climàtic i a la col·laboració en la recuperació de fauna marina vertebrada.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1