Dissabte, 6 de novembre de 2010 | 18:47
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els sindicats de FGC convoquen una vaga coincidint amb la visita del Papa

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Hereu insisteix a demanar 'senyeres' i banderes del Vaticà
Els sindicats de FGC convoquen una vaga coincidint amb la visita del Papa
Societat 04/11/2010 12:24
L'arribada del Papa a Barcelona segueix mobilitzant la ciutat. Els que estan a favor de la visita, però també els crítics, mouen fitxa per fer-se veure. L'últim és la convocatòria d'una vaga en els Ferrocarrils de la Generalitat.
El comitè d'empresa de (FGC) ha anunciat una convocatòria de vaga de 24 hores per al dia de la visita del Papa que afectarà a les línies de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, així com els funiculars de Vallvidrera i Gelida.

A partir del dilluns 8 de novembre, han convocat aturs que tindran lloc tots els dilluns i dimecres de novembre entre les 7 i les 9 hores, i les 18 i les 20 hores.

Els serveis mínims encara no han estat establerts per part de la Conselleria de Treball, que ha convocat a l'empresa i els treballadors per estudiar la possibilitat d'arribar a un acord.

El comitè d'empresa de FGC ha convocat aquests aturs per l'aplicació del decret aprovat per la Generalitat al juny, pel qual s'aplica una retallada d'un 5% en el sou de tots els treballadors del sector públic, inclòs Ferrocarrils.

Hereu demana senyeres

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat que la petició que va llançar amb un bàndol perquè els barcelonins rebin aquest cap de setmana al Papa amb 'senyeres' als balcons "no és un argument nacionalista", sinó una manera de donar la benvinguda a través de la bandera que representa a Catalunya.

"Jo no sóc nacionalista i la majoria de Barcelona no és nacionalista, i es pot expressar com expressem altres festes a través de la bandera que ens representa", ha defensat l'alcalde.

Ha confiat que la capital catalana rebrà correctament al Pontífex, i ha assegurat que la ciutat està preparada per a aquesta "gran oportunitat" per promocionar-se, ja que "totes les ciutats globals estan acostumades a organitzar esdeveniments internacionals".

Desallotjament al carrer Diputació

D'altra banda, Els Mossos d'esquadra han desallotjat aquest dijous per ordre judicial un edifici en el número 352 del carrer Diputació de Barcelona. L'immoble es troba en el recorregut que el papa Benedicto XVI realitzarà el diumenge per dedicar el temple de la Sagrada Família. El seu desallotjament no guarda relació amb la visita.

Pastissos per al Papa

Per la seva banda, el Gremi de Pastissers de Barcelona ha finalitzat l'elaboració d'una Sagrada Família construïda amb 50 quilograms de xocolata, que mediex 1,20 metres d'altura i té una base de 70 x 70 centímetres, i que lliurarà a Benedicto XVI diumenge que ve.

El present, realitzat a petició del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, està pensat per acompanyar les postres de l'esmorzar que s'oferirà a bisbes i cardenals després de la dedicació al culte del temple de la Sagrada Família.

L'obra, exemple de la tradició catalana d'elaborar micos de Pasqua de xocolata, ha costat unes 250 hores de treball durant 35 dies i s'ha elaborat en l'obrador de l'Escola de Pastisseria del Gremi.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1