Dissabte, 6 de novembre de 2010 | 18:44
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La Cambra de comerç de Barcelona reclama l'entrada de capital privat al Prat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha presentat el seu model aeroportuari, i demana als partits que diguin la seva
La Cambra de comerç de Barcelona reclama l'entrada de capital privat al Prat
Economia 04/11/2010 13:23
La Cambra de Comerç de Barcelona ha plantejat que als aeroports que el Ministeri de Foment considera 'aeroports singulars' -Madrid i Barcelona- la gestió recaigui sobre una societat mercantil, amb capital privat o públic-privat, que treballi en règim de concessió.
9 Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona
El president de la Cambra, Miquel Valls, ha insistit en roda de premsa en què aquest model s'aproparia a les tendències observades a altres països i "normalitzaria" l'actual panorama aeroportuari espanyol davant de la realitat europea. A més, ha subratllat que propiciaria la gestió "eficaç" i més moderna d'aquestes infraestructures.

Valls ha explicat que aquesta societat mercantil s'encarregaria de pagar a l'Estat un ingrés inicial i un cànon periòdic i que tindria entre les seves funcions la gestió de les operacions aeroportuàries, el manteniment i serveis -que podria cedir a tercers en concessió-, el disseny del pla director de l'aeroport i la fixació de preus.

A més, ha afegit que el model que la Cambra de Comerç proposa també contempla la creació d'una consorci públic que tuteli a la societat gestora i que estigui integrat per l'Estat, l'Administració Local, les Comunitats Autònomes i les cambres de comerç. Aquest ens concentraria "si no totes, una part important de les actuals funcions d'Aena", ha reconegut Valls.

Aprofitant la proximitat de les eleccions autonòmiques a Catalunya, el president de la Cambra barcelonina ha fet una crida als partits polítics perquè es posicionin sobre quin ha de ser el model, ja que ha subratllat que El Prat és "una peça clau" per a la recuperació econòmica i l'enfortiment de la competitivitat a Catalunya.

El Prat com a ‘hub' internacional

Valls ha reiterat la seva confiança en les possibilitats de l'Aeroport del Prat per convertir-se en un 'hub' de connexions internacionals, però ha advertit que és condició indispensable "una política aeroportuària favorable a reforçar la connectivitat de Barcelona".

En aquest sentit, s'ha mostrat crític amb l'aposta per donar via lliure a les companyies 'low cost', que volen punt a punt des de la capital catalana, ja que ha advertit que això "té un efecte negatiu" sobre les connexions. "És difícil que pugui combinar-se més low cost amb una major interconnexió", ha resolt.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1