ICV > Europa > notícies > ICV demana a l'EC...

Notícia

Romevafaristolciutat100504
Fletxa_component
13/07/2010
ICV demana a l'ECOFIN una taxa sobre les transaccions financeres

Raül Romeva diu que la taxa permetria augmentar els ingressos públics en un moment de crisi econòmica i combatre l'especulació

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha demanat al Consell d'Assumptes Econòmics i Financers (ECOFIN) que tindrà lloc avui "que sigui conscient del moment cabdal que estem vivint i que concreti una proposta clara en favor d'una taxa sobre les transaccions financeres". Així Romeva ha recordat que "una taxa sobre les transaccions financeres permetria augmentar substancialment els ingressos públics a la vegada que combatria de manera notable l'especulació".

 D'aquesta manera, Romeva vol que la Comissió Europea en el seu conjunt tingui un mandat clar al respecte després que el  del Comissari de Fiscalitat, Unió Duanera i Lluita Antifrau, Algirdas Šemeta declarés que s'oposava a l'establiment d'una taxa sobre les transaccions financeres. "És un escàndol que després d'escoltar els ministres alemany i francès de finances, Wolfgang Schäuble i Christine Lagarde, comprometre's a desenvolupar una taxa sobre les transaccions financeres, i de sentir el mateix president de la Comissió Europea Durao Barroso fer comentaris favorables al respecte, llegim ara que el Comissari responsable de la cartera en qüestió afirmi de manera contundent que ell hi està en contra", ha lamentat.

En aquest sentit, per l'eurodiputat el tema mereix ser tractat com una "prioritat" perquè "ara no és el moment de prémer els frens, com fa el comissari Semeta, sinó d'accelerar més que mai perquè la sortida de la crisi econòmica així ho exigeix". Per això, Romeva dit que les declaracions del comissari semblen més el comentari d'un lobbista pro-interessos britànics que el d'un comissari que hauria de començar a treballar per concretar la proposta de gravar l'especulació financera".

 

 




DG 07/11/2010 | 01:49
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
191
  • Mesveure