ICV > Vegueria de les T... > Pla d'Urgell > Mollerussa > notícies > Francesc Pané, ca...

Notícia

Dscn3135

Elecció Pané cap de llista per Lleida

Fletxa_component
12/01/2010
Francesc Pané, cap de llista d'ICV per la circuncripció de Lleida a les properes eleccions catalanes

El secretari general d'ICV, Joan Herrera dona suport a Francesc Pané en l'assemblea que proclama el diputat per les Terres de Lleida com a candidat a les pròximes eleccions catalanes

En assemblea interteritorial d'ICV celebrada a Lleida, Pané va ser escollit per 172 vots a favor i 3 en blanc, del cens d'adherits i amics, un cop sumats els vots realitzats en l'assemblea i els fets prèviament mitjançamt vot electrònic.

El secretari general d'ICV i candidat ecosocialista a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Herrera, ha volgut deixar clar avui que la qüestió central de la pròxima campanya electoral serà la sortida de la crisi econòmica. "Ens diran que va d'altres coses però les pròximes eleccions ens juguem sobretot, en un escenari de crisi, què volem", ha dit Herrera en referència a quina sortida de la crisi econòmica volem per Catalunya alhora que ha enumerat "un escenari conservador amb una sortida on qui guanya és el mercat quan és el mercat qui ens ha portat a aquesta crisi tant dura que estem patint" o "una sortida col·lectiva de la crisi". "La campanya ens voldran dir que va sobre moltes coses però sobretot va d'això", ha repetit Herrera.

Herrera ha indicat que ICV "aspira a tenir el màxim nombre de vots per poder aconseguir polítiques d'esquerres amb exigència a les entitats financeres, amb polítiques de sanitat". "A Catalunya hi ha molt a fer i el Govern d'Entesa no ha fet tot el que havia de fer", ha aclarit el candidat ecosocialista en una defensa dels governs d'esquerres al mateix temps que ha fet una crida a tota la gent d'esquerres a sentir-se "identificada amb les candidatures d'ICV i a les comarques de Lleida amb en Francesc Pané".

Precisament preguntat sobre les declaracions fetes ahir pel president d'ERC, Joan Puigcercós sobre la celebració d'una consulta vinculant sobre la independència de Catalunya com a condició per reeditar un altre Govern Tripartit, Herrera ha reiterat que la seva formació "supedita l'acord a la pròxima legislatura a les politiques esquerres, a ser bel·ligerants amb les entitats financeres". "Tots posem condicions i la nostra es la lluita contra la crisi", ha dit Herrera.

Herrera ha fet aquestes declaracions en el marc de la roda de premsa que la formació ecosocialista ha fet després de l'assemblea que avui ha ratificat Francesc Pané com a candidat de la demarcació de Lleida a les pròximes eleccions catalanes previstes per la pròxima tardor.

El candidat per Lleida, Francesc Pané, ha situat com objectiu per aquesta campanya electoral "consolidar l'acta històrica del diputat de les Terres de Lleida" que la formació ecosocialista va aconseguir per primera vegada a les passades eleccions catalanes. "Consolidar i fer créixer aquest coixí perquè sigui més gran i si és possible arribar al segon diputat", ha dit Pané. El candidat de Lleida ha confiat en que la ciutadania "vulgui seguir servint per fer polítiques d'esquerres a la Generalitat de Catalunya".

Precisament Pané ha posat el reequilibri territorial com un dels reptes de les terres lleidatanes a la pròxima legislatura. El candidat ecosocialista a la demarcació de Lleida ha posat com a compromís personar "posar en valor l'equilibri territorial de manera que les vegueries occidentals de la circumscripció de Lleida tingui oportunitats de creixement econòmica, creació de llocs de treball i creixement en sector terciari i secundari".

DJ 08/04/2010 | 10:34