Impost de successions. Ho hem aconseguit.

Estic molt satisfet. Hem aconseguit un bon acord de reforma de l’impost de successions. Quan varem començar aquest debat ICV-EUiA es va marcar dos objectius:

-Que els treballadors i treballadores No paguessin l’impost.
-Que no s’eliminés l’impost i que els grans patrimonis continuessin pagant.

Després d’una negociació llarga, en el meu parer en excés, i no exempta de polèmiques, des d’ICV-EUiA hem aconseguit arribar a una proposta comuna de les tres forces polítiques que donen suport al Govern d’Esquerres.

Avui hem aconseguit un bon acord per al país. El gruix de treballadors i treballadores no hauran de pagar per les herències de patrimonis que tant els ha costat aconseguir a les seves famílies, però alhora gràcies a l’acord els grans patrimonis continuaran pagant l'impost i el més important, podrem mantenir els recursos necessaris per a les polítiques socials que en temps de crisi una part important de la població tant necessita.

Finalment hem derrotar a CIU i a aquells que tenien per objectiu dividir el Govern d’Esquerres i suprimir l’impost. És una victòria de les polítiques d’esquerres per seguir construint una Catalunya més justa i ecològica.

13 comentarios:

dimecres, 16 desembre, 2009 Anònim ha dit...

T'equivoques. El gruix de treballadors seguirem pagant l'impost, mentre els rics seguiran sense pagar-lo. Amb 275000 no es va enlloc, avui en dia qualsevol casa ho val.

http://www.idealista.com/pagina/buscar?zona-barcelona-promociones=V:ON:08-019-02-004-XX-XXX

desperteu del somni, deixeu de mirar-vos el melic, i comenceu a treballar d'un cop pel poble.

dijous, 17 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Sr. Herrera, lo único que han conseguido es, algunas personas de su partido, es mantenerse en el poder, así no hay que renunciar al salario, al coche, a las tarjetas de crédito y otros beneficios.
La cuestión es, una vez tocado el poder, hacer equilibrios porque, si se tuvieran que ganar la vida en la iniciativa privada, algunos de Vds. lo pasarían bastante magro.
Para ello, han dado la espalda descaradamente a todas las afirmaciones de que no apoyarían la propuesta de PSC+ERC, con una pequeña faena de aliño se puede justificar el cambio de criterio y seguimos tocando poder.
Tienen a su favor que son consistentes con comunismo reconvertido a "verde", que vende mejor. Las clases dirigentes comunistas siempre han vivido bien a costa de los demás.
Mal futuro tenemos en Catalunya, con un tripartito en el que Vds. son lo que son y no los podemos cambiar, el PSC que es rehén de Vds. y lo que es peor, del PSOE.
En fin, en noviembre de 2010 nos encontraremos.

dijous, 17 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Osigui: ara si heredo un patrimoni 1.000.000 d'euros d'un tiet (que s'ho va treballar tota la vida com un condenat) quan em quedarà d'herència?
Gràcies

divendres, 18 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Al darrer anònim: Ets un penques!!Doncs si heretes un milió d'euros del teu tiet et tocarà pagar. PErquè la gent normal no te un milió d'euros, si tens un milio 'euros paga. I una cosa és que es rebaixi pels fills, que vulguis que no són de la familia...Però pels nebots???DEsprés parleu de cultura de l'esforç i la unica cosa que voleu és que els familiars us resolguin la vida.

divendres, 18 desembre, 2009 Anònim ha dit...

I al primer anònim: Ets un indocumentat i un mentider. El pis de mercat és una cosa, però el valor cadastral és molt menor. A més la bonificació és per pisos de fins a 500.000 i no 275.000: Deixeu de mentir!!!

divendres, 18 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Hi ha tres tipus de detractors de l'Impost de Successions:

1.- Els rics, els que tenen interessos econòmics, els que es juguen molts i molts diners en l'eliminació de l'impost.

2.- Les persones a les que els rics han mentit. Sabeu allò de que si repeteixes mil vegades una mentida es converteix en veritat? Doncs gent amb forts interessos econòmics ha mentit sobre l'impost fins que hi ha hagut gent que s'ha cregut les seves mentides: Ni es paguen per pisos, ni es paguen per petites quantitats.

3.- Les persones que van tenir que pagar abans de la reforma del 2007. Abans del 2007 (això vol dir durant la época de CIU) l'impost era injust i pagava molts diners gent de petites herències. La reforma va fer que millorés l'imnpost però ja hi havia molta gent en contra seva.

divendres, 18 desembre, 2009 ElSrM ha dit...

Vaja, vaja. Veig que des de que ha comunicat que mirarà d'arribar a la Presidència de la Generalitat com a cap de llista del seu partir, han aparegut alguns follets al seu blog. No els diré pas trolls perquè ara per ara presenten una veu de discordança que pot ésser útil.

Si la meva hipòtesi és encertada, és que vostè va més o menys ben encaminat i ha captat l'atenció d'alguns.

Estic d'acord amb els comentaristes tercer (divendres, 18 desembre, 2009), quart (divendres, 18 desembre, 2009) i cinquè (divendres, 18 desembre, 2009). Els marco així perque tothom ha signat com "anònim".

Salutacions.

dissabte, 19 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Que la gent adquireixi patrimoni no vol dir que no sigui normal. encara què avui en dia en aquesta societat de consum el "normal" és gastar-se tots els diners, és injust fer pagar a aquells que estalvien. Amb impostos com l'IRPF ja pagues en funció dels guanys, és injust que després hagis de pagar més perquè enlloc de ser un malgastador siguis estalviador. Quina vergonya de pais. Com es diu en alguns comentaris els polítics tant sols pensen en la poltrona i els seus privilegis, quina llàstima.

diumenge, 20 desembre, 2009 Fina ha dit...

Amb aquesta reforma de l’impost, el que s’ha aconseguit és: 1er per una banda que les grans fortunes continuïn a Navarra, Madrid, Balears etc., 2n/Continuar paguen la classe mitja baixa, per què si hem d’esperar fins juliol 2011 per bonificar 275.000€, i 100.000€ en gener de 2010, vostè sap quan val un habitatge i els coeficients multiplicadors de l’impost de successions, això és una presa de pèl monumental, vostès ho saben i el que fan és desinformar a la població.

dimecres, 30 desembre, 2009 Anònim ha dit...

Esteu ben equivocats. Sembla que no conegueu el funcionament d'aquest impost. Continuaran pagan els de sempre, els que sempre pagan i en molts casos pot representar la desfeta d'un patrimoni familiar guanyat amb l'esforç de tota la familia.

dilluns, 04 gener, 2010 Eduard ha dit...

Hola Joan.

Tot el que sigui rebaixar la càrrega fiscal als que no tenim la possibilitat d'alleugerir la càrrega és una excel·lent notícia tot i que en aquest cas jo hi posaria unes quantes pegues:

1) L'impost de successions grava bens que ja han pagat els seus corresponents impostos abans i per tant paguen dues vegades.
2) Les grans fortunes, aquestes que transmeten herències amb molt de patrimoni immobiliari, ja no el paguen, ja que ho amaguen en societats d'inversió immobiliària que estan exentes de pagament en la transmissió.
3)Si el que es vol és un sistema fiscal més just, el que s'hauria de fer és reforçar-lo en la seva totalitat, enfortint les inspeccions i actuant contra els fraus de llei que ara mateix només qui pot contractar un bon assessor fiscal s'ho pot permetre, o sigui les grans fortunes que continuaran sense pagar el que els pertoca.

Massa sovint sembla que els polítics us conformeu amb un titular en comptes d'anar a l'arrel dels problemes i el que acaba passant és precisament el que en la legislació es pretenia combatre.

Salut i €

dijous, 07 gener, 2010 ElSrM ha dit...

Em sembla que el punt tercer que assenyala el Sr. Eduard és d'importància cabdal.

Cordialment,

dimecres, 17 febrer, 2010 Anònim ha dit...

El meu pare va començar a treballar als 14 anys i va ser una persona modesta i estalviadora que desitjava deixar als seus fills i nets un petit patrimoni. Només va cometre l'error de morir un mes abans del 31 de gener de 2010 i per tant la nova regulació de l'impost no és d'aplicació. Sr. Herrera, mercès per la seva "justa" distribució de l'esforç i sacrifici de tota una vida entre els desfavorits. Un bon exemple el tenim en la despesa escadalosa per pagar les reformes d'algunes conselleries. Quina vergonya!