Dimarts, 9 de novembre de 2010 | 18:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC es presenta com a 'Garantia de progrés'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Montilla assegura que Mas ja té 'compromisos adquirits que no desvetlla'
El PSC es presenta com a 'Garantia de progrés'
Política 08/11/2010 12:41
Purificació Outeiral.- Aquest dilluns, el primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, juntament amb els seus caps de llista de les quatre demarcacions, ha donat a conèixer el lema que utilitzaran en aquesta campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre.
En el decurs de la presentació, Montilla ha desgranat algunes de les propostes que marcaran la campanya i l'acció de govern dels socialistes si segueixen a la Generalitat. “També lluitarem pel reciclatge professional de prop de 20.000 persones i el desenvolupament del pla de lluita contra la pobresa, sobretot el que afecta a famílies amb nens petits”, ha assegurat.

Montilla ha indicat que “els socialistes lluitem contra uns adversaris que amaguen les seves propostes perquè tenen uns compromisos ja adquirits que no volen desvetllar. En canvi,  nosaltres, amb el nostre programa volem dir a la gent que el que calen son solucions i no problemes”.

En paraules del primer secretari dels socialistes catalans, “Mas no representa el canvi sinó que és un pas enrere, i per això el PSC es compromet amb el progrés, amb més Catalunya, més Estatut i més Justícia Social. Us dono la meva paraula i teniu el meu compromís”.

El cartell, sobre fons vermell, mostra a un Montilla en blanc i negre, somrient i amb una americana en la que ressalta un to blau elèctric.

Opcions electorals


Des de les files socialistes s'observen amb cert optimisme les últimes enquestes, i s'apunta a que tant l'anunci del president de la Generalitat de no reeditar el tripartit, com la remodelació del Govern duta a terme per José Luis Rodríguez Zapatero, han jugat a favor del PSC i han fet millorar les seves expectatives.

No obstant això, el PSC admet que necessita mobilitzar més al seu electorat, sobretot el del 'cinturó roig' -principal graner de vots socialistes als municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona-, però aspira a que l'inici oficial de la campanya aquest dijous i la presència de membres destacats de l'executiu central ajudin a invertir les enquestes.

Governar en minoria

Abans de la presentació de la campanya, Montilla ha passat pels micròfons d'Onda Cero. Allà, i reflexionant sobre la possibilitat que de les eleccions surti un Parlament atomitzat amb la presència d'un mínim de set partits, el líder dels socialistes no ha descartat governar en minoria.

"Va haver-hi legislatures en què la pròpia CiU va governar sense majoria absoluta. El Govern d'Espanya tampoc té majoria absoluta, ni ara ni en els passats quatre anys. No és necessari tenir majoria absoluta per governar en solitari", ha assegurat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1