Dimecres, 10 de novembre de 2010 | 18:57
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

La Generalitat demanarà a la SGAE la devolució del cánon digital

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Conseqüències de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu
La Generalitat demanarà a la SGAE la devolució del cánon digital
Comunicació 10/11/2010 11:02
La Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, reclamarà a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) la devolució dels imports que l'administració catalana ha pagat en concepte de cànon digital.
El motiu de la reclamació del cànon -taxa que s'aplica a diversos mitjans de reproducció per compensar als creadors per les còpies- és la recent sentència emesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que declara il.legal l'aplicació del cànon digital en empreses, professionals i administracions, tot i que manté el cobrament d'aquesta taxa per als consumidors.

Aquesta sentència és una resposta a la petició feta per l'Audiència de Barcelona que va demanar ajuda a la UE per interpretar la directiva comunitària sobre els drets d'autor per resoldre un litigi entre la SGAE i una empresa distribuïdora de reproductors digitals.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha afirmat que la Generalitat "ha de seguir les directrius europees, i la sentència de la UE deixa clar que l'aplicació del cànon per còpia privada en els suports de reproducció adquirits per empreses, professionals i administracions per a finalitats diferents de la còpia privada contradiu la normativa comunitària".

Bosch ha explicat que, a l'espera de la transposició a la llei estatal de la sentència europea, la Generalitat ha de activar els "mecanismes necessaris per a poder reclamar a la SGAE la devolució del que ha pagat fins ara per una taxa que la UE considera il.legal".

Aquesta acció és "important", segons Bosch, perquè la Generalitat com a administració pública "pot convertir-se en referent per a la resta d'empreses i institucions afectades".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1