Dimecres, 10 de novembre de 2010 | 19:07
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La Policia Nacional difon les imatges dels fugitius més buscats

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les forces de l'estat utilitzen també les xarxes socials
La Policia Nacional difon les imatges dels fugitius més buscats
09/11/2010 13:39
La Policia Nacional distribueix les imatges dels delinqüents més buscats. Es tracta dels més perillosos –no terroristes- vinculats al crim organitzat o autors de delictes d'especial gravetat. Entre ells s'ha inclòs als atracadors de Cambrils que van matar a una caixera.
La Policia mostra a més, al seu canal de Youtube, les fotos d'aquests criminals i sol·licita la col·laboració ciutadana. Aquests subjectes estan reclamats per la justícia espanyola o estrangera i tenen en vigor Ordres de Detenció per delictes d'assassinat, tortures, tràfic d'estupefaents, pedofilia, robatoris, estafes o delictes de lesa humanitat.

Més d'1.200 reclamats detinguts

Des de la seva creació, l'any 2005, el Grup de Fugitius ha detingut a 1.216 criminals reclamats, nacional o internacionalment, per la Justícia. Els agents d'aquest grup especialitzat de la Policia Nacional han treballat amb altres cossos policials de 62 països i mantenen constants contactes amb l'Oficina Central d'INTERPOL-Madrid, SIRENE-Espanya i EUROPOL. Una important labor de cooperació policial que es desenvolupa en l'àmbit internacional amb els Oficials d'Enllaç dels països estrangers acreditats a Espanya i que fa possible una eficaç explotació operativa de les dades que disposen els diferents països.

Fugitius a la Xarxa

En www.youtube.com/policia, l'internauta pot veure el rostre d'individus com Rafael Bueno Latorre, Daren Michael Elarmo, Ioan Clamparu o els dos autors de l'atracament d'una sucursal bancària de Cambrils, el passat 25 d'octubre, en el qual va morir una empleada. Els ciutadans poden a més conèixer els fets pels quals la Policia els busca. Els agents del Grup de Localització de Fugitius demanen la col·laboració del ciutadà, si vostè creu haver-hi vist algun d'ells pot posar-se en contacte amb el 091, amb qualsevol comissaria de Policia o amb el Grup de Localització de Fugitius en el 91 5822510 o a través del correu electrònic: fugitivos@policia.es

Rellevants captures

Des de la seva creació, els investigadors del Grup de Localització de Fugitius han realitzat importants arrests. Entre ells destaca el de Francisco Javier Martínez Sanmillán, àlies "El Franky", detingut a l'agost de 2006 per la seva implicació en les operacions "Nécora" i "Tremp" i que havia romàs escapolit durant més de 14 anys.

Una altra detenció rellevant va ser la del batejat pels mitjans de comunicació francesos com el "rei de les fugides", Pascal Payet. Arrestat al setembre de 2007 al costat de dos membres de la seva banda, se'ls va intervenir un fusell d'assalt, tres armes curtes i una magrana de mà, a més d'una forta summa de diners.

Davant Gotovina també figura entre els fugitius localitzats pels agents espanyols. Sobre ell pesava una Ordre Internacional de Detenció a finalitats d'extradició, dictada pel Tribunal Penal per a la Exiugoslàvia, per delictes de lesa humanitat.

La Policia a Youtube, Tuenti, Twitter…

Avui es difon el vídeo amb les imatges d'alguns dels criminals més buscats al canal de la Policia Nacional en Youtube: www.youtube.com/policia. Al juny d'aquest any la Policia va engegar el nou canal de comunicació per oferir als ciutadans diversos reportatges que expliquen com són i com treballen les diferents unitats de la Policia Nacional espanyola, facilitar consells de seguretat i informar de les seves actuacions més rellevants.

Aquesta nova llera de comunicació permet apropar al ciutadà a un dels cossos policials amb major prestigi i que, any rere any, és valorat com la institució en la qual més confien els ciutadans segons les successives enquestes del CIS. En aquests cinc mesos s'han realitzat més de 120.000 reproduccions dels vídeos inserits. Actualment hi ha 35 videos en la plataforma de la Policia que són renovats periòdicament.

La Policia Nacional està també present en Tuenti i en Twitter des de març de 2009. Twitter és una plataforma de comunicació que permet informar de manera breu de les actuacions policials, consells de seguretat o dades d'utilitat. Una eina que permet respondre mitjançant tweets a les nombroses preguntes, consultes o felicitacions que diàriament es reben en http://twitter.com/policianacional. Actualment prop de 3.400 persones segueixen el Twitter de la Policia Nacional i entorn del 30% dels seguidors són mitjans de comunicació, periodistes i institucions públiques, un altre 50% són bloggers i community managers.

Els atracadors de Cambrils, entre els més buscats per la policia

La Policia Nacional ha distribuït les imatges dels fugitius més buscats per les forces i cossos de seguretat de l'Estat, entre els quals es troben els dos presumptes atracadors d'una sucursal bancària de Cambrils, que van matar a una empleada d'un tret.

Segons consta en la imatge difosa per la policia, els dos atracadors mesuren 1,70 metres, tenen entre 30 i 35 anys i han protagonitzat diversos atracaments.

Tenen un "marcat accent espanyol", suposadament són d'aquesta nacionalitat, i dissimulen el seu aspecte amb perruques i postissos.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1