Dimecres, 10 de novembre de 2010 | 19:02
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Vanessa Linares: de la innocència a tractar de veure més enllà

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona, ciutat d'artistes
Vanessa Linares: de la innocència a tractar de veure més enllà
05/11/2010 18:48
vanessa-linares
X. Prera.- La veu de Vanessa Linares és innocència pura i dura. Com els seus rínxols i el seu somriure, sembla que no tingui res a amagar. Potser aquesta dibuixant i dissenyadora gràfica, obsessionada pel que hi ha darrere de les cares, l'hi ho vulgui posar fàcil a la resta.
No obstant això, aquesta aparent innocència no impedeix que tingui sentit crític. La seva obra en destil·la, i ella mateixa, durant la conversa, apunta a que, potser, Barcelona s'hagi convertit en la ciutat de la "bohèmia fashion, de l'art més institucionalitzat i professional" en comparació amb d'altres capitals com Madrid i Berlín. Per a ella, sobretot aquesta última destaca perquè l'art, encara que és més espontani i potser una mica "cutre", brolla pels seus carrers.

Respecte a la seva carrera, conta que sempre li ha agradat pintar, des de petita. "Dibuixar sempre m'ha ajudat a esplaiar-me, em fa pensar i reflexionar sobre allò que em preocupa". Però no va ser fins a B.U.P, quan un professar de Dibuix la va animar a fer Belles arts, quan va decidir donar una bolcada i dedicar-se professionalment. "Sempre havia pensat que faria Biologia o Veterinària, alguna cosa relacionada amb la naturalesa", explica.
vanessa-dibuixLa seva obra està impregnada per una temàtica: les cares. Sent una atracció especial per elles, i intenta veure més enllà del que mostren les persones. No sempre ho aconsegueix, i bromeja en dir que "intento ser molt empàtica, però no és fàcil". El que li fascina és el misteri de les cares, tractar de veure allò que amaguen uns ulls, un somriure, una ganyota.

Exposicions

En els propers temps hi haurà dues ocasions per gaudir de la seva obra. Una serà amb motiu de l'Hipermerc'Art, que s'inaugura el 25 de novembre a la Sala Vinçon de Passeig de Gràcia, on exposarà 60 dels seus dibuixos.

A més, també en la Galeria Jordi Barnadas es podran veure els seus traços suaus i azarosos, poc subjectes normes. Serà també a la fi de novembre.

Contacta amb Vanessa Linares

Web
Blog
E-mail: guspirus@gmail.com
També la pots trobar a Facebook

Amb la col·laboració de BarcelonaFanàtics
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1