Inici > Informa't > Notícies

Notícies



10.11.2010

Artur Mas: "Ara no cal apel·lar a la por com fan els socialistes, sinó a la confiança"

El líder nacionalista obre el cicle d’esmorzars-col·loqui Primera Plana, que organitza El Periódico de Catalunya


El president de CiU, Artur Mas ha manifestat aquest matí que “no sé per què m’associen al primer ministre britànic, David Cameron, suposo que perquè ell està prenent decisions difícils deuen voler dir que farem com ell”. “La campanya del PSC em desconcerta una mica: per una banda ‘Mas de lo mismo’, però quan ve en Felipe li diuen que la CiU d’ara no té res a veure amb la d’en Pujol. En què quedem?”, ha continuat. “Per fer por, diuen que CiU va demà mateix cap a la independència, i alhora diuen que pactarem amb el PP. Tot no pot ser. Suposo que això d’en Cameron entra a l’esquema d’anar fent por. Fins ara no he dit res del tripartit. La campanya del PSC es basa en generar por, i es defineix per la negació: pel que no és, i no pas pel que és. Por al Cameron, por a la independència, tot és a la por. Ara no cal apel·lar a la por, sinó a la confiança, que és l’energia que cal alimentar”, ha subratllat

El líder nacionalista ha inaugurat aquest matí el cicle d’esmorzars-col·loqui Primera Plana, organitat pel diari El Periódico de Catalunya. Mas ha subratllat que “el que està en joc és la continuïtat del tripartit, un govern dèbil de CiU, un govern fort de CiU. La quarta seria un pacte a la basca, que no passarà però perquè difícilment sumaran, no perquè els socialistes i el PP no en tinguessin ganes”. “Podria ser que els ciutadans decidissin que hi hagi canvi, però no per prou i el govern no seria prou fort en un moment delicat pel nostre país. La situació és difícil, però té sortida, si hi ha un govern fort i de canvi, i per a això cal una gran majoria de CiU al Parlament, que permeti governar, tenir un govern cohesionat i amb lideratge, per enfrontar-se a la complexitat del moment”, ha afegit.

Mas ha deixat clar que “un govern fort no vol dir aïllat, sinó capaç d’arribar a acords amb els altres des de la seva fortalesa. Que no ens passi que els que tenen el 8 o el 10% dels vots acabin marcant la direcció del país en temes molt sensibles”.

Artur Mas ha explicat amb nou paraules començades amb “c” els eixos del seu programa : creixement, creativitat, coneixement, cultura, civilitat, cohesió, corresponsabilitat, capitalitat i Catalunya, “concepte que ho engloba tot. El país s’ha de plantejar seriosament fer el seu propi camí. El vell (i bell segons com) somni del catalanisme, motor principal del país va ser transformar Espanya en un Estat plurinacional on Catalunya pugués sentir-se acollida, entesa i respectada. Cal que ens despertem: el que ens ha despertat és la sentència del TC, que ens diu que el que voten els catalans no té lloc a la Constitució, segons la interpreten. Ens ho diuen ells. Amb totes les interdependències que calgui, plantejant a la societat catalana els temes que més ens uneixin com a país. El tema que més uneix als catalans és el pacte fiscal en línia del concert econòmic. Ens interessa fer pinya per plantejar aquest full de ruta”, ha conclós.

Mas ha plantejat que “el debat no és càmeres si o no a les comissaries. El debat és quin ús es fa del que queda gravat, i si posem la nostra policia als peus dels cavalls del desprestigi. Si vols una policia que faci la feina l’has d’emparar; això no vol dir mirar a una altra banda”. “Si els errors es transformen en propaganda partidista, el policia que pot fer de més i de menys, fa de menys, perquè no se sent emparat”, ha advertit.