Dijous, 11 de novembre de 2010 | 19:06
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Once guanya el premi Protagonistas 2010

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El guardó reconeix la trajectòria de la institució
L'Once guanya el premi Protagonistas 2010
Societat 10/11/2010 19:52
EP.- L'Once i la seva fundació han estat seleccionats per la seva trajectòria, que ha convertit la institució en un referent "exemplar" envejat a tot el món. Entre els premiats també es troben el vicepresident del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, el líder de CiU, Artur Mas, i el futbolista Andrés Iniesta.
Jordi Hereu lliura la medalla d'Or de Barcelona a Miguel Carballeda, president de l'Onze
Ells són alguns dels 18 guanyadors dels Premis Protagonistes de l'Any 2010 organitzats per Punt Radio, segons la fallada del jurat conegut aquest dimecres. El lliurament dels premis, que coincideix amb el 40 aniversari dels guardons Protagonistes i que conduirà Luis de l'Om i la baronessa Carmen Cervera, tindrà lloc el 29 de novembre en el Palau de Congressos de Catalunya, que s'acompanyarà amb el tradicional 'botillo' i l'assistència de més d'1.700 convidats.

L'organització del concurs ha reconegut la "coherència" de l'exministre d'Interior, així com la seva tasca de servei públic "infatigable i incombustible" tant dins del Govern com en l'oposició.

Artur Mas, també protagonista polític, ha cridat l'atenció del jurat per la seva "extraordinària tenacitat" i per liderar un nacionalisme integrador i dialogant "pròxim a la realitat de Catalunya". Alhora, la Fundació Esther Koplowitz ha estat reconeguda per la seva solidaritat cap als col·lectius més necessitats.

El protagonista musical més destacat de l'any és Miguel Ríos per la seva música en viu, que "demostra en carn pròpia que els vells rockers mai moren". El personatge més important de la categoria de cançó catalana és el valencià Raimon, per la seva "tenaç" forma d'entendre la 'Nova Cançó'.

En el mateix àmbit, la flamenca més important del 2010 és Estrella Morente, per la seva veu "impressionant, flexible, seductora i plena d'àngel", dominant tots els pals del gènere. El flamenc més protagonista és José Mercé pel seu cant tradicional unit a la renovació del gènere.

El futbolista Andrés Iniesta i el porter Iker Casillas són els esportistes més rellevants del 2010, segons el jurat. En el cas d'Iniesta, s'ha valorat el seu "enginy, habilitat i genialitat", mentre que Casillas s'ha definit com el "millor porters de la història del futbol espanyol", que ha liderat la consecució del títol mundial de futbol.

En el sector de la comunicació, els periodistes Jordi Basté i Albert Castillón han estat seleccionats com a protagonistes del 2010. De Basté, l'organització ha ressaltat les seves dots de comunicador enmig de la "difícil, estimulant i competitiva ràdio dels matins". Castillón ha ressaltat per l'"exigent creativitat" i el seu "incansable treball".

'Àguila Roja' i  'Pasapalabra'

Les persones més destacades de la televisió són el "famós" protagonista de la sèrie 'Àguila Roja', David Jané, i el presentador de 'Pasapalabra', Christian Gálvez, per conduir amb "encert, art i atractiu" el programa. El protagonista cinematogràfic d'aquest any és l'acte Luis Tosar, pel seu compromís i la seva projecció internacional.

El científic Borja Corcóstegui ha estat guardonat pels seus avenços en Microcirurgia ocular, "que li ha col·locat en el cim de l'oftalmologia mundial". A nivell d'innovació empresarial, han guanyat el grup farmacèutic Avène per un nou dosificador que permet mantenir la fórmula estèril, i Peugeot, per la seva política en investigació, disseny i comercialització.

L'entrega dels premis, que coincideix amb el 40 aniversari dels guardons Protagonistes i que conduirà Luis del Olmo i la baronessa Carmen Cervera, tindrà lloc el 29 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya, que s'acompanyarà amb el tradicional 'botillo' i l'assistència de més de 1.700 convidats.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1