Dijous, 11 de novembre de 2010 | 19:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas estén la mà al PP

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El líder convergent admet que pot formar govern amb els populars
Mas estén la mà al PP
11/11/2010 00:04
Albert rivera, Artur Mas i Joan Puigcercos en tinc una pregunta per a vostè
P. Alegre.- Artur Mas ha evitat descartar un pacte amb el PP i ha reconegut que si no té una majoria àmplia buscarà suports, sense especificar quins. Durant la seva intervenció a ‘Tinc una pregunta per a vostè', el candidat convergent s'ha reconegut com a independentista, a diferència del seu partit.
Artur Mas ha reconegut que en cas de no disposar d'una majoria suficient per governar, es reunirà amb els diferents partits, començant pel més votat, per decidir amb qual pot pactar un govern. D'aquesta manera ha respost el líder convergent a la pregunta d'un ciutadà sobre si pactaria amb el PP. Mas també ha assenyalat que si obté una majoria àmplia, però no absoluta, pactarà coses puntuals amb qui calgui.

Quan li han preguntat pel finançament de CiU i les relacions amb el Palau, Mas ha reconegut que Convergència ha rebut diners de la Fundació, "legalment", i que quan es van assabentar de les irregularitats des de dins de l'entitat, van decidir retornar els diners. D'altra banda, el líder de la Federació nacionalista ha descartat modificar la llei sobre el finançament dels partits perquè depèn de l'estat espanyol.
Mas també ha reconegut que si les forces independentistes aconsegueixen imposar el seu referèndum independentista, el votaria que si, però com ell no es presenta com Artur Mas, sinó com a líder de CiU, "jo no impulsaré el referèndum", ha assenyalat en una de les 32 intervencions que ha fet per respondre a d'altres tantes preguntes.

Ser més austers, fer créixer l'economia per recaptar més impostos i pactar a Madrid el concert econòmic, són les mesures de Mas per superar la crisi econòmica. Per solucionar l'atur ha apostat perquè l'empresa –entesa com la suma d'empresaris- funcioni, perquè puguin contractar. En aquest sentit, Mas ha apuntat a la necessitat de reduir l'administració pública per baixar els impostos.

Puigcercós descarta donar una data per al referèndum

Joan Puigcercós, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha hagut de bregar amb preguntes centrades especialment amb la seva proposta de presentar un referèndum independentista, sobre el qual ha descartat establir una data, i sobre els problemes interns del seu partit, amb escissions i la guerra interna entre el sector ‘Carodista' i el ‘Puigcercosista'.
Això sí, el líder d'ERC si que s'ha compromès a no pactar amb el PP, amb el qual ha assenyalat que els separen moltes coses en les polítiques d'immigració. Puigcercós ha reconegut també el treball del PSC en els últims set anys, però ha descartat repetir el tripartit perquè el seu partit anteposa la presentació d'un referèndum.

Rivera demostra els seus dots d'orador

Albert Rivera s'ha destapat durant la passada legislatura com un dels millors oradors del Parlament de Catalunya i així ho ha demostrat davant les preguntes dels ciutadans, als quals ha convidat a participar en política, com ell va decidir fer fa poc més de quatre anys per liderar Ciutadans per Catalunya, un partit que ha negat que sigui ambigu i que se centri en els temes més polèmics, com la prohibició dels toros, doncs ha explicat que el seu partit es preocupa més per problemes com l'atur, però ha lamentat que en aquest debat no es pari esment.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1