Dijous, 11 de novembre de 2010 | 19:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

Otegi assegura que del míting d'Anoeta en tenia coneixement fins i tot Zapatero

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nega que fós un homenatge a ETA
Otegi assegura que del míting d'Anoeta en tenia coneixement fins i tot Zapatero
Política 11/11/2010 09:36
Ha començat el judici a Otegi a l'Audiència Nacional. El portaveu de Batasuna ha defensat, mentre l'hi ho ha permès el president de la sala, que no es tractava d'un homenatge a ETA sinó d'una proposta "per a una solució pacífica al conflicte".
otegi
El president de la sala, Fernando García-Nicolas, ha deixat clar a Otegi en tot moment que no li permetria parlar de política, i l'ha interromput quan ha considerat que el discurs del jutjat sobrepassava el seu dret a la defensa.

Tot i això, Otegi ha pogut dir que el míting d'Anoeta, pel qual se'l jutja, no va ser un homenatge a ETA sinó un intent de "posar negre sobre blanc una proposta per a una solució pacífica al conflicte d'Euskal Herria amb l'Estat espanyol ".

"Era una proposta de la que estaria pendent el conjunt del país, fins i tot presidents del Govern", ha afegit, després de respondre afirmativament a la pregunta de la seva advocada sobre si el partit socialista coneixia la seva intenció de celebrar l'acte.

El membre de Batasuna ha desvinculat a més el míting de la banda terrorista ETA i ha assegurat que la proposta plantejada en l'acte estava subscrita únicament per la formació il i no per l'organització terrorista.

Otegi ha rebutjat, a preguntes de la seva advocada, els fets que se li imputen, i no ha respost ni les preguntes del fiscal ni de l'acusació particular, que exerceix el Fòrum d'Ermua.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1