divendres, 12 de novembre de 2010

actualitat

Notícies

11.11.2010 · SEMPRE

Argentona emprèn

El Servei de Promoció Econòmica (SEMPRE) fomenta l’emprenedoria a través de cursos i seminaris de formació empresarial, aquest últim trimestre de 2010.


La inscripció i la participació són gratuïtes en tots els casos, ja que les accions formatives estan subvencionades per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Socials Europeu. Cal tramitar l’alta al SEMPRE (C/ Gran, 61), trucant al telèfon número 93 797 49 00 o escrivint un correu a l’adreça electrònica sempre@argentona.cat.


Seminaris i cursos

Dijous emprenedor
Sessions informatives adreçades a persones que s’estan plantejant muntar un negoci. S’explicarà quin camí cal seguir fins a crear la pròpia empresa.

En aquestes sessions, podran resoldre’s els dubtes habituals sobre la creació d’una empresa, s’informarà sobre les diferents formes jurídiques que poden triar-se per constituir una empresa i sobre quins tràmits i obligacions hi van lligats. A més, es donarà informació sobre els ajuts, les subvencions i els préstecs preferents que poden demanar-se, a la vegada que es proporcionarà una guia per a l’elaboració del Pla d’Empresa.

Calendari i horari
- Dijous, 4 de novembre, de 15 h a 17 h.
- Dijous, 11 de novembre, de 12 h a 14 h.
- Dijous, 18 de novembre, de 15 h a 17 h.
- Dijous, 25 de novembre, de 12 h a 14 h.
- Dijous, 02 de desembre, de 15 h a 17 h.
- Dijous, 09 de desembre, de 12 h a 14 h.
- Dijous, 16 de desembre, de 15 h a 17 h.
- Dijous, 23 de desembre, de 12 h a 14 h.



El Pla d’Empresa
Es proporcionaran els conceptes bàsics i les eines necessàries per desenvolupar un Pla d’Empresa que descrigui detalladament el projecte empresarial que es vol tirar endavant. S’explicarà que és un Pla d’Empresa, de quines parts es compon i quina utilitat té com a eina per analitzar la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte empresarial.

Calendari i horari
Dies 16, 18, 23 i 25 de novembre.
De 19 h a 21 h.



La fiscalitat dels autònoms
El curs servirà per conèixer quins són els principals aspectes fiscals i comptables que incideixen en l'exercici del treball autònom. S’ensenyarà com funcionen i es tramiten els impostos relacionats amb les diferents activitats autònomes.

El programa inclou formes jurídiques (empresari individual i societats civils); règims per determinar el rendiment de les activitats econòmiques (IRPF); impost sobre el valor afegit (IVA) i règim de tributació; obligacions fiscals, comptables i registrals; pràctica fiscals a partir de les declaracions trimestrals; i certificat electrònic i firma digital.

Calendari i horari
Dia 30 de novembre i dies 2, 14 i 16 de desembre.
De 19 h a 21 h.



El Pla de Màrqueting
El Pla de Màrqueting es una eina bàsica de gestió empresarial que ha d’utilitzar tota empresa que vulgui ser competitiva.
En aquest seminari, es facilitaran els coneixements necessaris per poder planificar l’estratègia comercial de l’empresa.

Calendari, horari i programa
Totes les sessions es duran a terme de 19 h a 21.30 h.

- Dilluns, 15 de novembre: introducció, presentació i inici del curs.
- Dimecres, 17 de novembre: màrqueting, present i futur; màrqueting estratègic; la investigació de mercats.
- Dilluns, 22 de novembre: producte i preu; la distribució, mercats i clients.
- Dimecres, 24 de novembre: organització comercial, equips i vendes; el manual del venedor; tècniques de venda i comunicació comercial.
- Dilluns, 29 de novembre: comunicació integral i màrqueting directe.
- Dimecres, 1 de desembre: el Pla de Màrqueting; màrqueting a internet i noves tecnologies.



La reforma laboral
La nova Reforma Laboral recollida en la Llei 35/2010, de 17 de setembre, conté una sèrie de modificacions rellevants per a les empreses, respecte el Reial Decret-Llei 10/2010 i la normativa anterior.
En aquest seminari, s’analitzarà la situació actual en matèria laboral i les modificacions més importants incloses en aquesta llei.

El programa repassarà mesures per reduir la dualitat i la temporalitat al mercat de treball; mesures per afavorir la flexibilitat interna negociada a l’empresa i fomentar l’ús de la reducció de la jornada com a instrument d’ajust temporal d’ocupació; mesures per afavorir l’ocupació dels joves i les persones desocupades; millora dels mecanismes d’intermediació laboral; mesures per promoure la igualtat entre homes i dones; altres mesures.

Calendari i horari
Dilluns, 13 de desembre, de 19 h a 21 h.



El finançament de l’empresa
El director d’una entitat bancària d’Argentona exposarà les principals fonts de finançament empresarial i quines característiques tenen. A més a més, es facilitarà informació sobre quins criteris econòmics utilitzen les entitats bancàries per concedir els crèdits o préstecs.

Calendari i horari
Dimecres, 15 de desembre, de 19 h a 20 h.





Argentona, 11 de novembre de 2010.





Consell de la Vila
Festa Major d'hivern de Sant Julià 2011
Inscripció al Registre Ciutadà
El Collell
Esports
Perfil del Contractant
Plans municipals
Oferta Pública
Ràdio Argentona
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Policia Local d'Argentona
CAAD Maresme
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?