Divendres, 12 de novembre de 2010 | 18:36
Vostè es troba a: Inici > Política >

El CIS allunya a CiU de la majoria absoluta i mostra un tímid creixement socialista

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Deixa a partits com Solidaritat o Reagrupament fora del Parlament
El CIS allunya a CiU de la majoria absoluta i mostra un tímid creixement socialista
12/11/2010 12:56
9urnes-electorals
X. Prera.- El canvi de tendència hauria començat, tot i que de moment és lleu, i CiU podria aconseguir una còmoda majoria en les eleccions al Parlament. És la conclusió de l'últim sondeig del CIS, que dóna a CiU 59 escons i 33 als socialistes.
En comparació, per exemple, amb el sondeig que publicava aquest dijous la Cadena Ser, la diferència entre els dos grans partits és substancial, ja que aquest donava entre 65 i 66 escons a la federació nacionalista i només un màxim de 32 als socialistes.

El PSC té més percentatge de vot amarrat

A més, el sondeig mostra que fins a un 35% dels catalans encara no han decidit el seu vot, i que a la formació que més poden afectar els dubtes d'última hora és CiU. Així, fins a un 13,5% dels que dubten ho fan entre la federació nacionalista i el PSC; un 7,2% entre CiU i ERC i un 4,2 entre la formació de Mas i el PPC. En total, un 36,7% dels potencials votants convergents podrien canviar a última hora, un percentatge que en el cas del PSC es redueix a un 29,9%.

Ni Solidaritat, ni Reagrupament, ni Anglada, ni Nebrera

Un altre dels grans titulars que deixa l'enquesta és un evident refredament de les expectatives dels petits partits que optaven a irrompre al Parlament. Ni Reagrupament, ni Plataforma per Catalunya, ni l'Alternativa de Govern de Montserrat Nebrera ni, sobretot, la Solidaritat Catalana de Laporta, aconseguirien irrompre en el mapa polític català. Aquests últims aconsegueixen escons en la majoria dels sondejos.

A qui més beneficien aquests resultats és a ERC, que obtindria bona part del vot útil independentista i aconseguiria entre 15 i 16 escons, més del que pràcticament cap enquesta els ha donat. A més, el PP no aconseguiria ésser la tercera força i es quedaria en 14 diputats mentre que ICV només arribaria als 11, un menys que al 2006.

Tot i que les dues formacions amb més pes al Govern d'Entesa apunten que no repetiran l'executiu d'esquerres, aquesta enquesta mostra que els tres partits sumarien 60 escons en el cas que ERC arribi a 16.

Consultar l'enquesta sencera
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1