Dissabte, 13 de novembre de 2010 | 18:34
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els bons de la Generalitat generen 7.147 milions d'euros de demanda

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern, satisfet amb "el gran èxit" de l'emissió
Els bons de la Generalitat generen 7.147 milions d'euros de demanda
Economia 12/11/2010 20:56
EP.- Les peticions de bons de la Generalitat han més que duplicat l'import de l'emissió -3.000 milions d'euros- i, després del tancament del termini de subscripció aquest divendres, l'import sol·licitat ascendeix a 7.147 milions.
Segons ha informat la Conselleria d'Economia i Finances, s'han rebut un total de 233.061 sol·licituds, que ara passaran per un procés de comprovació perquè cap petició superi els dos milions d'euros com a màxim.

Com l'import sol·licitat supera els 3.000 milions de l'emissió, el Govern procedirà a fer un prorrateig entre les entitats financeres participants -23 en total- i les sol·licituds rebudes de manera que es garanteixi "l'assignació íntegra de peticions de volum reduït".

En un primer moment, l'emissió llançada per la Direcció general de Política Financera i Segur va ascendir a 1.890 milions d'euros ampliables a 2.500 amb un interès del 4,75% i un venciment a un any i dos dies.

El destinatari era el mercat detallista, que podia sol·licitar des d'un mínim de 1.000 euros a un màxim de dos milions per inversor, segons el Govern. L'èxit de la demanda ha portat a l'ampliació de l'emissió a 3.000 milions d'euros.

El Govern, satisfet amb "el gran èxit" de l'emissió de bons

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, s'ha mostrat satisfet pel "gran èxit" de l'emissió de bons del Govern a particulars.

En declaracions als periodistes després de participar en unes jornades econòmiques a Barcelona, Castells ha destacat aquesta emissió ha obert una via que podrà consolidar-se i créixer en el futur. El termini per subscriure bons ha finalitzat aquest divendres.

Per al titular d'Economia del Govern es tracta d'una opció que ofereix "bones rendibilitats" i és una manera de canalitzar l'estalvi català, de manera que redueix la vulnerabilitat de l'economia als moviments que puguin registrar-se al mercat.

Castells s'ha mostrat "sorprès" pel soroll que s'ha organitzat, al seu semblar de forma injustificada, al voltant d'aquesta emissió de bons, que ha subratllat que s'ha produït amb tota normalitat i ha resultat ser "enormement positiva".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1