Dissabte, 13 de novembre de 2010 | 18:33
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

ON SÓN?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
GUILLERMOMULET
ON SÓN?
Guillermo García Mulet
11/11/2010 21:31
Llegeixo per la premsa digital una notícia que no deixa de sorprendre'm. Si és certa, és molt lamentable. Diu la notícia que els regidors de CiU de l'Ajuntament de Tortosa han votat, juntament amb els de el PP d'aquesta ciutat, en contra de retirar el major monument franquista existent a Catalunya. Va ser inaugurat pel dictador en 1966 i representa un homenatge als "caiguts" a la batalla de l'Ebre.

M'he quedat molt sorprès, la veritat sigui dita. I més encara amb l'intent de justificació de la portaveu de CiU en aquest Ajuntament. Ha dit, l'esmentada senyora, que retirar ara la simbologia franquista seria com "admetre un fracàs col·lectiu en la transició democràtica". El curiós és que la mateixa frase l'ha deixat anar també el portaveu del PP.

Amb aquesta actitud, m'assalta un dubte més que raonable: Coneix la senyora portaveu de CiU la llei de Memòria Històrica? Sembla que no. No entenc la comparació entre retirar la simbologia franquista i el fracàs col·lectiu de la transició. Per ventura barreja peres amb pastanagues? Máxime quan el debat sobre aquest monument venia donat per la petició d'una entitat cultural, avalada amb més de 800 signatures.

El del fracàs col·lectiu de la transició democràtica mereix un altre comentari apart. Em resulta incomprensible aquesta actitud, la veritat sigui dita. No vull arribar a pensar que aquestes paraules les hagi dit algú que visqués amb placidesa el franquisme. I molt menys pensar amb qui pot arribar Artur Mas a acords per arribar al govern de la Generalitat.

Encara que ben mirat, vista l'actitud del PP estatal amb els seus imputats en corrupcions i veient el que fa Artur Mas amb els de la seva formació, es queda en el mateix. Les estratègies electorals són idèntiques. No deixa de ser curiós que partits que han estat govern i que tornen a aspirar a ser-ho, no hagin recolzat als governs actuals en la profunda crisi que ens ha caigut damunt amb les polítiques neocon o neoliberals, com vulguin.

El SR. Artur Mas demana dos anys per a un pacte fiscal o un concert fiscal. És que no va tenir temps CiU, en 23 anys de govern, d'instar a la modificació de la Constitució per arribar a això? Llavors, el President Pujol deia que no tocava, ara, tot són presses en Mas, que si no recordo malament, va ser Conseller en Cap en el Govern del President Pujol. Diu que les arques estan buides. Però s'oblida del dèficit de la Generalitat quan estaven al govern.

Amb el de Tortosa, el Palau, Pretòria, allò d'Unió, Brugal, Gürtel, els espies de Madrid, CiU i PP, realment, on són? Per qui ens prenen?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1