Dissabte, 13 de novembre de 2010 | 18:27
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas promet "combatre a mort" el fracàs escolar

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El candidat convergent defensa la immersió lingüística
Mas promet "combatre a mort" el fracàs escolar
Política 13/11/2010 13:52
El president de CiU, Artur Mas, ha exposat les seves propostes electorals sobre educació i ha promès que, si arriba al Govern, farà "una autèntica creuada" per reduir a la meitat el fracàs escolar en un horitzó de vuit a deu anys, fins a l'any 2020.
mes11
Mas ha alertat que Catalunya presenta una de les taxes més altes de fracàs escolar al món desenvolupat "un 30%, és a dir, gairebé un de cada tres alumnes no acaben l'ensenyament obligatori, una dada alarmant", ha apuntat. Aquesta és una xacra que, segons Mas, "pot acabar espatllant l'anomenat ascensor social català, fins al punt de deixar despenjat a gairebé un terç de la població".

El líder de CiU s'ha compromès a guarir aquesta "ferida" i situar Catalunya en nivells similars als de la resta d'Europa. S'ha proposat reduir el fracàs escolar a un 15% en una perspectiva de dues legislatures i mitjana, amb l'horitzó de 2020, una meta que considera "ambiciosa, però raonable".

En la seva intervenció en L'Illa Diagonal de Barcelona amb mig centenar de persones del món educatiu, el candidat nacionalista ha defensat la necessitat que les famílies puguin tenir la possibilitat "d'escollir lliurement el centre d'estudis" i ha fet una defensa a ultrança del sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes. "El català --ha dit-- ha de ser la llengua vehicular de l'ensenyament en els centres".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1