Dissabte, 13 de novembre de 2010 | 18:28
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Otegi aprofita el final del judici per fer un llegat 'nítid' per la via pacífica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Picabaralla entre la dona d'Eguiguren i Pedraza (AVT)
Otegi aprofita el final del judici per fer un llegat 'nítid' per la via pacífica
Societat 12/11/2010 10:12
L'esperada compareixença de Eguiguren com a testimoni en el judici a Otegi per enaltiment del terrorisme s'ha resolt en pocs minuts. El president del PSE ha assegurat que "mig Espanya" sabia que s'havia de celebrar un míting a Anoeta. Posteriorment, Otegi ha fet tot un llegat per la via política.
En la seva intervenció final, i aprofitant que el president de la sala li ha donat més marge que en altres moments del judici, Otegi ha tornat a reiterar "amb caràcter absolutament clar, nítid, primitiu, que hem fet una aposta per les vies pacífiques i democràtiques, que nosaltres rebutgem l'ús de la violència per imposar un projecte polític i que nosaltres advoquem per un procés de solucions democràtiques confluent". En aquest moment, l'han tallat.

Eguiguren, anteriorment, s'ha limitat a respondre les preguntes -la majoria, de resposta òbvia- perquè no ha pogut fer més: com ja va fer ahir, la presidenta de la sala ha impedit contestar al testimoni quan ha cregut que la pregunta sobrepassava els límits del presumpte delicte jutjat i entrava en qüestions polítiques.

Així, el president del PSE ha assegurat que "coneixia que s'anava a presentar una declaració" i ha negat que això fos per les seves converses amb Otegi o Joseba Permach sinó simplement perquè "la van presentar als periodistes".

L'argument d'Eguiguren ha estat confirmat pel periodista i director de la revista Cambio -abans Cambio 16 -, Gorka Labanduru. Aquest ha afirmat que no va estar a l'acte d'Anoeta, però sí a la roda de premsa de presentació del mateix, i ha indicat que "ens van explicar -l'esquerra abertzale- l'aposta que anaven a fer per vies democràtiques i pacífiques".

Amistat amb Otegi


Eguiguren també ha reconegut tenir una relació d'"amistat normal" amb Otegi, a qui va conèixer al Parlament Basc quan tots dos eren diputats. "Conec als acusats perquè hem estat parlamentaris. Hem estat a les mateixes comissions. Això ha donat lloc a l'amistat normal del tracte".

Picabaralla entre la dona d'Eguiguren i Ángeles Pedraza

Després de la declaració s'ha produït una petita picabaralla entre la dona d'Eguiguren i la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza. La primera s'ha aixecat i li ha dit a cau d'orella a Pedraza: "El dia que ens matin no ploreu". Pedraza ha respost ràpidament: "A nosaltres ja ens han matat".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1